Dolar 34,1020
%0.01
Euro 38,1017
%0.02
Altın 2.881,870
%0.24
Bist-100 9.900,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'den zeytin kampanyası

CHP'den zeytin kampanyası

CHP Bursa Milletvekili ve TBMM Tarım Komisyonu üyesi İlhan Demiröz tarafından başlatılan ve Orhangazi, Gemlik, İznik ve Mudanya’da zeytin için başlatılacak olan kampanya ile ilgili turlar başladı. Dün Gemlik’in Umurbey mahallesinde bir araya...

  • Ege Postası
  • 16.08.2013 - 16:20
CHP Bursa Milletvekili ve TBMM Tarım Komisyonu üyesi İlhan Demiröz tarafından başlatılan ve Orhangazi, Gemlik, İznik ve Mudanya’da zeytin için başlatılacak olan kampanya ile ilgili turlar başladı. Dün Gemlik’in Umurbey mahallesinde bir araya gelen İlhan Demiröz ve 4 ilçenin CHP İlçe başkanı, burada ilk toplantıyı yaptıktan sonra önce Orhangazi’ye ardından ise İznik’e geçerek burada Ziraat Odaları başkanlarıyla görüştüler. Partiler üstü bir kampanya olarak adlandırdıkları kampanya ile ilgili bilgi veren ilhan Demiröz zeytine 50 kuruş prim desteği istediklerini söyledi.

CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz beraberinde CHP Orhangazi İlçe Başkanı Osman Uçar, Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Sertaslan, İznik İlçe Başkanı İsmail Güleç ve Mudanya İlçe Başkanı Hüseyin Ihlamur ile birlikte Gemlik’in Umurbey Mahallesi'nde bir araya geldiler. Burada ilk toplantısını yapan komisyon daha sonra Orhangazi’ye geldi.

Kampanyayı yürütecek olan komisyon CHP ilçe başkanlığı binasında kısa bir toplantının ardından Orhangazi Ziraat Odası Başkanı Hasan Cevizlidere ile bir araya geldi. İlçe başkanlarının yanı sıra partinin tarım komisyonu üyelerinin de bulunduğu grup, Ziraat Odası yönetimi ile yaklaşık 1 saat süren toplantı yaptı.

Kampanya ile ilgili bilgi veren CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, kampanyanın partiler üstü bir çalışma olacağına vurgu yaparak, "Asla amacımız siyaset değil. Biz tüm ziraat odaları, çiftçi temsilcileri, tarımsal kalkınma kooperatifleri ile birlikte hareket edeceğiz. Bize kim katılırsa onlarla birlikte gideceğiz dedi. İlhan Demiröz kampanyanın amacının güney Marmara bölgesindeki zeytinciliğin kalkınması ve üreticinin rahat etmesi için çalıştıklarını belirterek, isteğimiz ve talebimiz ilk etapta Güney Marmara bölgesinde yani Bursa’nın Mudanya, Gemlik, Orhangazi ve İznik bölgesindeki sofralık zeytin için 50 kuruşluk prim desteği almak." dedi.

İMZA KAMPANYASI BAŞLIYOR

İlhan Demiröz, "19 Ağustos pazartesi günü kampanyaya imza ile başlayacağız. İmza kampanyası başlatacağız. 4 ilçede bu konuda imzalar toplayacağız. Hedefimiz tüm üreticiye ulaşmak. Üreticilerin her birinden alacağımız imzalar ve hazırlayacağımız dosyalarla birlikte Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına sunacağız. Bir sonraki aşamamız ise TBMM ayağı olacak. Ben komisyon üyesi olarak sonraki süreçte zeytine 50 kuruş destek verilmesi için çalışacağım." diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.