Dolar 34,1020
%0.01
Euro 38,1017
%0.02
Altın 2.881,870
%0.24
Bist-100 9.900,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Elektronik atıklar, e-atık havuzunda toplanacak

Elektronik atıklar, e-atık havuzunda toplanacak

Ekonomik ömrünü tamamlayan elektronik ürünler evsel atıklardan ayrı olarak özel toplama merkezinde toplanarak geri dönüşüm işlemine tabi tutulacak.     Malatya Belediyesi’nden yapılan açıklamada, ömrünü tamamlamış...

  • Ege Postası
  • 16.08.2013 - 16:02
Ekonomik ömrünü tamamlayan elektronik ürünler evsel atıklardan ayrı olarak özel toplama merkezinde toplanarak geri dönüşüm işlemine tabi tutulacak.

    Malatya Belediyesi’nden yapılan açıklamada, ömrünü tamamlamış elektrik ve elektronik eşyaların çevreye verdiği zararları ortadan kaldırmak ve atıkları ayrıştırarak yeniden ekonomiye kazandırmak isteyen belediyenin bir firmayla protokol imzaladığı belirtildi. Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların Kontrolü Yönetmeliği uyarınca yürütülen çalışmaların başarılı olması bakımından vatandaşların çalışmaya ilgi göstermesi istenen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Bu çerçevede elektrik ve elektronik atıkların evsel atıklardan ayrı tutulması gerekiyor. Elektrik ve elektronik evsel atıklar için belediye binasında ve katı atık sahasında özel toplama merkezi oluşturuldu. Vatandaşlarımızın eskimiş, bozuk buzdolabı, çamaşır makinesi, televizyon, bilgisayar gibi büyük hacimdeki elektrikli ve elektronik aletlerini teslim etmeleri için Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne ait '377 18 70' numarayı araması yeterli olacak.”

    Elektronik atıkların geri kazandırılması ve sağlık açısından tehlike oluşturmasını engellemek amacıyla elektronik atık özel toplama merkezi oluşturulduğu belirtildi. Kullanılmayan ve ekonomik ömrünü tamamlayan elektronik ürünlerin, ev ve iş yerlerinde depolama sorunu oluştururken çöpe atılması tehlikeli olan bazı elektronik atıkların da burada bertaraf edilerek çevreye zarar vermesi engelleneceği kaydedildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.