Dolar 34,1504
%0.16
Euro 38,0249
%-0.18
Altın 2.878,490
%0.12
Bist-100 9.959,00
%0.59

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Davalar HSYK'nın Satürn Projesi sayesinde hızlanacak

Davalar HSYK'nın Satürn Projesi sayesinde hızlanacak

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), “Satürn” isimli adli zaman yönetimi projesinde pilot olarak Amasya Cumhuriyet Başsavcılığı’nı seçti.Adil yargılamanın bir gereği olarak, makul sürede yargılanma hakkının yerine getirilmesi...

  • Ege Postası
  • 16.08.2013 - 15:52
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), “Satürn” isimli adli zaman yönetimi projesinde pilot olarak Amasya Cumhuriyet Başsavcılığı’nı seçti.
Adil yargılamanın bir gereği olarak, makul sürede yargılanma hakkının yerine getirilmesi amacıyla hazırlanan projede, görülmekte olan davalarda, davanın türüne göre geçireceği aşamaları dikkate alarak belli bir zaman hedefi belirlenecek.
Belirlenen bu hedef çerçevesinde her bir davanın süresinde tamamlanıp tamamlanmadığını takip edilerek, gecikme olması halinde gecikme sebepleri belirlenerek çözüme yönelik gerekli tedbirler alınacak.
Amasya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 01 Eylül 2013 tarihinden itibaren intikal edecek olan soruşturmaları proje kapsamında değerlendirmeye başlayacak.
Dış etkenlerden veya olağanüstü sebeplerden kaynaklanan gecikmeler hariç olmak üzere, suç türlerine göre soruşturmaların tamamlanması için çeşitli süreler öngörülüyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.