Dolar 34,1020
%0.01
Euro 38,1017
%0.02
Altın 2.881,870
%0.24
Bist-100 9.900,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Diyarbakır halkı Mısır’daki darbecileri protesto etti

Diyarbakır halkı Mısır’daki darbecileri protesto etti

Diyarbakır’da 57 sivil toplum kuruluşundan oluşan Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu, Mısır’da yaşanan katliamı protesto etti. Cuma namazından sonra yapılan protestoya HÜDA-PAR Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz, BDP Diyarbakır Milletvekili...

  • Ege Postası
  • 16.08.2013 - 16:06
Diyarbakır’da 57 sivil toplum kuruluşundan oluşan Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu, Mısır’da yaşanan katliamı protesto etti. Cuma namazından sonra yapılan protestoya HÜDA-PAR Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz, BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan’ın da aralarında olduğu çok sayıda siyasetçi destek verdi.

Diyarbakır’da Mısır’da yaşanan katliama tepki göstermek ve halkın yanında olduğunu göstermek amacıyla başlatılan üç günlük eylemin ikinci gününde kitlesel basın açıklaması yapıldı. Cuma namazından sonra Ulu Camii’nin önünde toplanan yüzlerce kişi, Mısır’daki darbe ve destekçilerini protesto etti. Kalabalık, Mısır’da darbeciler tarafından katledilen Müslümanların fotoğraflarını taşıdı. Protesto gösterisine katılan HÜDA-PAR Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz, Müslümanlara yönelik yapılan zulme sessiz kalmadıklarını belirterek, hafta sonu da büyük bir miting düzenleyeceklerini dile getirdi.

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, İslam dünyasında katliamların yaşandığını belirterek, “Bütün İslam dünyasının artık uyanması lazım. Ya Ortadoğu’da adil bir düzen kuracağız ya bu zulüm ahrete kadar devam edecek. Bu katliama karşı bütün halkların ayağa kalkması ve birlik olması lazım.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.