Dolar 34,2707
%0.08
Euro 37,6033
%-0.09
Altın 2.883,600
%-0.11
Bist-100 9.045,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP, eğitim kurumlarının izinsiz kurulmasının iptali için başvuru yaptı

CHP, eğitim kurumlarının izinsiz kurulmasının iptali için başvuru yaptı

CHP, eğitim kurumlarının izinsiz olarak açılmasını düzenleyen 'Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu'nun yürürlüğünün durdurulması için Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulundu.CHP, Grup Başkanvekili Engin Altay, 'Hukuk Usulü Muhakemeleri...

  • Ege Postası
  • 28.06.2013 - 17:21
CHP, eğitim kurumlarının izinsiz olarak açılmasını düzenleyen 'Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu'nun yürürlüğünün durdurulması için Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulundu.

CHP, Grup Başkanvekili Engin Altay, 'Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu' ile 'bazı kanunlarda' değişiklik yapılmasına dair kanunun 13. maddesinin iptaline ve iptal davası sonuçlanıncaya kadar yürürlüğünün durdurulmasına karar verme istemi için Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulundu. 122 milletvekili adında Anayasa Mahkemesi'ne başvuran Engin Altay, çıkışta basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Altay, konuşmasında, TCK'nın 263'üncü maddesinin bir torba kanunu ile ortadan kaldırıldığını, bunun Anayasa'nın 3,42,174'üncü maddelerinin açıkça yok sayılması olduğunu savundu. Altay, Anayasa'da düzenlenen devletin 'laik niteliği' ile ilgili düzenlenen hükümlerin 'yok hükmünde sayıldığını' savundu. Bu sebeple bu kanunun yürürlüğünün durdurulması ve iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurularını gerçekleştirdiklerini kaydeden Altay, "AK Parti'nin başta genel başkanı olmak üzere, kimi AK Partili yöneticilerin hazımsızlıkları, Cumhuriyetin ilklerini içselleştiremedikleri ile ilgili çok sayıda örnekler var. Sürekli olarak yapmak istedikleri, kanunlar üzerinde devletin Laik niteliğini değiştirmek için başlattığı süreci, son noktaya getirdiler." değerlendirmesinde bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.