Dolar 34,2710
%0.09
Euro 37,6360
%0.01
Altın 2.915,670
%-0.2
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Balbay acının olduğu her yerde

CHP'li Balbay acının olduğu her yerde

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay CHP Malatya Gençlik Kollarından 11 gencimizin yaşamını yitirdiği Malatya’nın acısını paylaştı. Sabahtan akşama dek bütün aileleri ziyaret eden Balbay, bu acıdan büyük bir kardeşlik çıkaracağız dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın kendisini hiç yalnız bırakmadığını söyleyen Balbay, “ Bizde Malatya’nın hem Ağbaba’nın, onun şahsında da Malatya’nın acısını paylaşmak istedik. Bu büyük acıyı yoğurmak ve akıl ve sabır süzgecinden geçirip Türkiye’nin geleceğinin daha iyi olmasını sağlamak zorundayız” dedi.

  • Ege Postası
  • 15.10.2015 - 17:05
Taziye ziyaretlerinin arasında öğle saatlerinde basın toplantısı düzenleyen Balbay Ankara patlamasında büyük bir güvenlik ve istihbarat zafiyeti olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:
 
“Miting için gelenlerin gar önünde toplanacağı, saat 10.00’da toplanacağı duyurularda da yer alıyordu. Ne yazık ki hiç önlem alınmadı. Geçmişte bu tür mitinglerde değil Ankara çevresinden mitinge gelenlerin illerin çıkışından itibaren güvenlik kontrolü yapan emniyetin, bu olayda hiç önlem almaması gerçekten düşündürücü.  Geçmişte faili meçhul cinayetler vardı, olaylar aylarca, yıllarca aydınlatılamazdı. Ancak bu olay faili meçhul değil, faili meşhurdur. Sayın Ağbaba canlı bomba potansiyeli taşıyan 21 kişinin ismini aylar öncesinden Suruç katliamı sonrasında duyurmuştu.  Ne yazık ki gereği yapılmadı. Bu kişilerin hepsi kamuoyunca biliniyordu. Hükümeti korumak için yeri geldiğinde en küçük bir kuşkudan onlarca kişiyi gözaltına alanlar, toplumun güvenliği devletin güvenliği söz konusu olduğunda kayıtsız kalıyorlar.”
 
Olayla ilgili haberlere yayın yasağı konmasını da eleştiren Balbay, “Böylesi durumlarda en güçlü gazete fısıltı gazetesidir. Gerçekleri saklarsanız dedikodular öyle ayyuka çıkar ki gerçeğin yapacağı olası olumsuz etkiden çok daha fazlasını yaratır.  Bu tür olayların çoğunda ilk yapılan başvuru olayı aydınlatmak yerine olayla ilgili haberleri karartmak oluyor.  Hükümeti bu konuda sağduyuya çağırıyoruz” dedi.
 
Balbay hain saldırıda hayatını kaybeden Gülbahar Aydeniz, Gözde Aslan, Eren Akın, Mehmet Ali Kılıç, Umut Tan, Onur Tan, Kasım Otur, Canberk Bakış Sezen Vurmaz, Mehmet Hayta ve Seyhan Yaylagül ’ün ailelerine taziye ziyaretinde bulundu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.