Dolar 34,1377
%0.12
Euro 38,0287
%-0.17
Altın 2.886,510
%0.4
Bist-100 9.884,00
%-0.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Demiröz'den Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na eleştiri

CHP'li Demiröz'den Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na eleştiri

CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nı tarım konusunda gayrı ciddi davranmakla suçladı. CHP Bursa Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi İlhan Demiröz, Haziran ayı başında...

  • Ege Postası
  • 16.08.2013 - 14:01
CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nı tarım konusunda gayrı ciddi davranmakla suçladı.

CHP Bursa Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi İlhan Demiröz, Haziran ayı başında meydana gelen şiddetli yağış ve doluda İnegöl’e ve Kestel’e bağlı köylerinde çiftçilerin büyük zarara uğradığını hatırlattı.

İlhan Demiröz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’e köylülerin zararının tespiti ve karşılanması için ne tür çalışmalar yapıldığının açıklanmasını isteyen bir soru önergesi verdiğini söyledi. Bakanlık’tan gelen yanıtı eleştiren İlhan Demiröz, köylülerin zararlarının karşılanmasına ilişkin somut bir bilgi vermek yerine tarım sigortaları, tarım kredi kooperatifleri ile Ziraat Bankası’nın hukuksal durumunun açıklanmasıyla yetinilmesine tepki gösterdi.

Büyük zorluklarla üretim yapıp ayakta kalmaya çalışan çiftçilerin doğal afetlerle büyük zarar gördüğünü kaydeden Demiröz, bakanlığı duyarsızla suçladı. Demiröz, "Bizim sorularımız ‘çiftçilerimizi kaderine mi terk edeceksiniz'’ oldu, Bakanın yanıtı ise ‘duyarsızlık’ oldu. Bakan Ankara’dan Güney Marmara bölgesine hiç olumlu bakmıyor." dedi.

SES KAYDI SIKINTISI

Aynı zamanda AKP Genel Merkez Parti İçi Hakem Kurulu Üyesi olan işadamı Ethem Sancak ile Bakan Mehdi Eker arasında geçtiği öne sürülen ses kaydının basında yer aldığına dikkat çeken İlhan Demiröz, "Bu kayıtta Sancak, Eker’e tarımın, meraların ve kıyıların halkın elinden alınması gerektiğini söylüyor. Sancak, yeni mera kanunu ile sessiz bir devrim gerçekleştirildiğini belirterek, ‘bu kanun çıktıktan sonra petrolden de daha önemli zenginliğimiz olan meralarımızı el birliğiyle işleriz. Bunları servete dönüştürürüz’ ifadelerini kullanması dikkat çekici." dedi.

Bu diyalogları açıklığa kavuşturmak için Bakan Eker’e soru önergesi verdiğini dile getiren Demiröz, Eker’den gelen yanıtta yalnızca, "Önergede bahsedilen iddiaların şahsım ve Bakanlığımız faaliyetleri ile bir ilgisi bulunmamaktadır." denildiğini söyledi.




Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.