Dolar 34,1360
%0.11
Euro 38,0444
%-0.13
Altın 2.885,440
%0.36
Bist-100 9.888,00
%-0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yumurtalığında 3 kiloluk kitle çıktı

Yumurtalığında 3 kiloluk kitle çıktı

Kasık ağrısı ve karnında oluşan şişkinlik nedeni ile OSM Ortadoğu Hastanesi'ne başvuran 25 yaşındaki kadının yumurtalığında 3 kilogram ağırlığında bir kitle çıkarıldı.    Başarılı geçen ameliyatın ardından...

  • Ege Postası
  • 16.08.2013 - 14:00
Kasık ağrısı ve karnında oluşan şişkinlik nedeni ile OSM Ortadoğu Hastanesi'ne başvuran 25 yaşındaki kadının yumurtalığında 3 kilogram ağırlığında bir kitle çıkarıldı.

    Başarılı geçen ameliyatın ardından hasta serviste gözlem altına alındı. Ameliyatı gerçekleştiren Kadın Hastalıkları ve Doğun Uzmanı Op. Dr. Bülent Sezgin yumurtalıktan çıkarılan kitlelerin bu kadar büyük olmasının ender rastlanan bir durum olduğunu belirterek şunları söyledi: "Hastamız 25 yaşında kasık ağrısı, karın ağrısı karnında şişkinlik şikayeti ile bize başvurdu. Yapılan rutin tetkikler sonucunda hastanın yumurtalığından kaynaklanan 30 santimetre boyutlarında kitle tespit edildi. Biz hastayı operasyon için hazırladık, operasyona aldık başarılı bir operasyonla yumurtalığından yaklaşık 30 santimetre büyüklüğünde 3 kilogram ağırlığında kitle çıkardık. Ameliyat sırasında kitleden aldığımız parçayı pataloji laboratuvarımızda hızlıca inceleyerek hastalık bulgusu aradık. Kitlenin iyi huylu olduğundan emin olduktan sonra müdahalemizi tamamladık. Şuan hastamız durumu gayet iyi, bir süre serviste takip ettikten sora taburcu edeceğiz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.