Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Kılıç, sahada büyük destek görüyor

CHP'li Kılıç, sahada büyük destek görüyor

CHP İzmir 1. Bölge 12. sıra milletvekili Adayı Avukat Sevda Erdan Kılıç, 7 Haziran'da yapılacak seçimler için ilçe ilçe, köy köy dolaşıp CHP iktidarında hayata geçirilecek projeleri anlatıyor. Vatandaşlarla bire bir temas edip, “Yaşanacak bir Türkiye” sloganıyla oy isteyen Kılıç, güler yüzü, halkla kurduğu sıcak iletişimle de büyük destek alıyor. Sahada vatandaşlarla bire bir temas kuruyor

  • Ege Postası
  • 16.05.2015 - 09:51
Milletvekili aday sıralamasında 12. sırada olmasına aldırmadan, seçim bölgesinde partisinin tek başına iktidar hedefi için gece gündüz çalışan Kılıç, Soma faciasının 1. yıldönümü nedeniyle yeniden gündeme gelen iş güvenliği tartışmalarını da vatandaşlara anlatırken, CHP iktidarında “iş cinayetleri”nin son bulacağının sözünü veriyor.  “301 işçinin yaşamını yitirdiği Soma ne kader, ne fıtrat. CHP iktidarında, iş cinayetleri sona erecek, kamuda taşeron işçi kalmayacak. 7 Haziran'da CHP iktidarında Türkiye'ye bahar gelecek” diyen Kılıç, şunları söyledi: 
İŞ CİNAYETLERİ SON BULACAK
“Soma, Ermenek, asansör kazası toplumun vicdan yarası. Bu kazalar, çalışma hayatında işçi sağlığı ve iş güvenliğinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi. İktidara geldiğimizde  özerk bir yapıda “İşçi Sağlığı ve iş Güvenliği Konseyi” oluşturulacak. İş sağlığı ve güvenliği uzmanları ücretlerini işverenden değil, oluşturulacak fondan alacak, görevlerini layıkıyla yapacak, iş cinayetleri son bulacak. İş cinayetleri, ne kader olacak ne fıtrat” diye konuştu.

TAŞERON İŞÇİ KALMAYACAK
Selçuk'taki seçim çalışmaları sırasında, belediyenin taşeron işçisi kadınlarla da sohbet eden Kılıç, CHP iktidarında kamuda taşeron işçi kalmayacağının da müjdesini verdi. Türkiye’de yaklaşık 1 milyon 700 bin taşeron işçi olduğunu hatırlatan Kılıç, partisinin halka dokunan ekonomik programını anlattı. “Yaşanacak bir Türkiye” sloganıyla yola çıktıklarını belirten Kılıç, “CHP emeğin en yüce değer olduğuna inanan bir parti. Emek sömürüsünün bugünkü karşılığı taşeron uygulaması. CHP iktidarında Türkiye’de taşeron işçi kalmayacak. Kamuda taşeron uygulamasına son verilecek ve tüm taşeron işçiler kadrolu olacak. Tüm kamu çalışanları grevli toplu sözleşme hakkına kavuşacak. Haftalık çalışma süresi de ücrette bir azalma olmaksızın 40 saate inecek” dedi.
ASGARİ ÜCRET NET 1500 TL OLACAK
Özellikle taşeron işçilerinin insan onuruna yakışmayan bir ücret olan asgari ücretle evine ekmek götürmeye çalıştığına dikkati çeken Kılıç, asgari ücret üzerindeki vergiyi kaldırarak, asgari ücreti aylık net 1500 TL’ye yükselteceklerine dikkati çekti. İşverenin ödediği vergiyi çalışana ödeyeceği için uygulamanın işverene de ek bir külfet getirmeyeceğini vurgulayan Kılıç, “Asgari ücret, her yıl enflasyon farkı ve ekonomik iyileşmeye bağlı olarak artacak. Yaşanacak bir Türkiye için CHP iktidarına ihtiyacımız var. Halk, bu seçimde 13 yıllık kötü yönetime gerekli cevabı verecek” diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.