Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Moroğlu aşure mesaisinde

CHP'li Moroğlu aşure mesaisinde

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, "aşure" mesaisindeydi. Moroğlu, ilk önce Narlıdere'de Sivas İslimliler Derneği'nin Narlıdere'deki dernek merkezinde, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur'un da katıldığı buluşmada yerini aldı.

  • Ege Postası
  • 03.12.2012 - 13:14
İZMİR - Hacı Bektaşı Veli Kültür Vakfı İzmir Şubesi'nin Uzundere Cemevi bahçesindeki aşure buluşmasına katılan Moroğlu'nun yanı sıra CHP PM Üyesi İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, CHP PM Üyesi Nazik Işık da etkinliğin katılımcıları arasındaydı.

İzmir Karabağlar Erenler Derneği'nin merkez binasında düzenlediği aşure ve hayır yemeği buluşmasında, katılımcı yurttaşlara CHP PM Üyesi İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel ve CHP PM Üyesi Nazik Işık ile birlikte "merhaba" diyen Moroğlu'nun bir sonraki durağı Limontepe oldu.

Ehl-i Beyt İnanç Eğitim ve Kültür Vakfı Limontepe Cemevi'nde Tokat Zile Göçenli Köy Derneği Başkanı İsmail Öztürk'ün askerden dönen oğlu Emre Öztürk için düzenlediği hayır yemeği ve aşuresine katılan CHP İzmir Milletvekili Moroğlu; yurttaşlarla sohbet etti.

Moroğlu, daha sonra Merkezi Bayraklı'da bulunan Ege Ehl-i Beyt Derneği'nin İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde düzenlediği "Aşura" isimli tiyatro gösterisi ve toplantısına katıldı. Dünya Ehl-i Beyt Kurultayı Genel Sekreteri Ayetullah Muhammed Hasan Ahteri'nin konuşmasını Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ile birlikte dinledi. 
Moroğlu, Muharrem ayı sürecinde yaşanan matem, tutulan oruç ve yasın sonunda aşure günlerinde yurttaşlarla birlikte olmaktan onur duyduğunu belirterek, “Bu özel günlerde, matemi paylaştık. Yasa ortak olduk. Yüzyıllardır süregelen inanç geleneklerinden aşureyi birlikte tattık” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.