Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İl danışma kurulu 4 yıl sonra yeniden…

İl danışma kurulu 4 yıl sonra yeniden…

Son olarak 4 yıl önce eski İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu döneminde gerçekleşen CHP İzmir İl Danışma Kurulu Toplantısı Balçova Termal Otel’de yapıldı.Sitem, mesaj ve hedefe yönelik konuşmaların yapıldığı toplantıya damgasını CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve Milletvekili Musa Çam'ın birbirlerine yönelik yaptıkları konuşmalar vurdu. Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu da belediye başkanlarına seslendiği konuşmasında, 'örgütten elinizi çekin' mesajı verdi. Toplantıda İzmir Milletvekilleri Mustafa Moroğlu ve Mehmet Ali Susam’ın ‘yoldaş’ ekseninde yaptığı farklı konuşmalar da dikkat çekti.

  • Ege Postası
  • 01.12.2012 - 18:40

SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -Son olarak 4 yıl önce  eski İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu döneminde gerçekleşen il danışma kurulu toplantısı parti meclisi ve yüksek disiplin kurulu üyeleri, milletvekilleri, ilçe başkanları, belediye başkanları,  kurultay delegeleri, belde başkanları ve il genel meclisi üyelerinin katılımı ile Balçova Termal Otel’de gerçekleşti.

 

ENGİN TÜZÜKTEKİ EKSİKLİĞE DEĞİNDİ


Basına açık bölümde konuşma yapan İl Başkanı Ali Engin, yeni tüzük ile birlikte kurulun doğal üyeliklerinde yaşanan sıkıntıya değinerek, “Daha önce tüzük hazırlama komisyonundaki arkadaşlara da görüşlerimi iletmiştim. Önceki tüzüğümüzde partimizde daha önceden görev yapmış milletvekillerimiz il başkanlarımız ilçe başkanlarımız  ve belediye başkanlarımız  bu kurulun doğal üyesiyken yeni tüzüğümüzde bu yok. Bunu eksiklik olarak görüyorum. Umarım tüzük tadilatında bu gündeme gelir. 3 ayda yapamasak bile 5 ayda bir bu kurulu yapmamız gerek. Hem parti hukukuna uymuş olacağız hem de eleştirilerin önerilerin olacağı bir görevi yerine getirmiş olacağız” dedi.


PARTİNİN GÜNDEMİ YOĞUN

İl danışma kurulu toplantısının gündemi hakkında da bilgi veren Engin, “ yerel seçimlere giderken  yerel seçim  stratejileri , yerel yönetim ile  örgüt işbirliğinin geliştirilmesi bu eksende yeni bir konsept oluşturulması  ayrıca Genel Başkanımızın üzerinde çokça durduğu sandık örgütlenmesi gündemimizde olacak. Aile içindeki sıkıntıları da gidereceğimiz bir toplantı olacak” dedi. Yerel seçimler için İzmir’de yüzde 60 hedefini yineleyen Engin, “  30 ilçeyi almak istiyoruz. Böyle bir amacımız var. Bu amaçla yola çıktık" dedi. Eylül ayında tüm ilçelerde danışma kurullarını gerçekleştirdiklerini belirten Engin, “ İlçe başkanlarımıza takvime uydukları ve geniş katılımlı yaptıkları için teşekkür ediyorum” dedi.


ALTIPARMAK’I KÜRSÜYE ÇAĞRDI


İl Başkanı Ali Engin konuşmasının ardından dün Dikili’de gerçekleşen seçimde başkanvekili olan Yusuf Altıparmak’ı  yanına çağırarak partiye takdim etti. Engin, Altıparmak’a başarılar diledi.

DİLEKÇİ: BÖYLE TOPLANTI MI OLUR'
Basına kapalı olarak gerçekleşen toplantının ilk bölümüne PM Üyesi Berrin Gürçay Dilekçi'nin damga vurduğu öğrenildi. Dilekçi'nin, kendisinden önce konuşma yapanların örgütün yaşadığı sıkıntıları dile getirmemesi yönünde serzenişte bulunduğu ifade edildi. Dilekçi, Parti Meclisi'nin başarılı çalışmalar yaptığını ancak İzmir'de il ve ilçe örgütünün verimli çalışmalar yapmadığını gündeme getirip," 
Birbirinizin  arkasından dedikodu yapıyorsunuz.Eleştiriyorsunuz. Burada sıkıntılarınızı dile getirin.Böyle toplantı mı olur' Eteğinizdeki taşları dökün. Burada herkes duysun bilsin" dediği öğrenildi. 


Toplantının ilk bölümünde Ödemiş, Foça ve Urla ilçe başkanlarının söz aldığı ve yerel seçim sürecinde önseçim vurgusu yaptıkları öğrenildi.Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül ise belediyelerin mahalle örgütlenmelerine destek vermesi gerektiğini söyledi.

MUMCU: TECRÜBEMİZDEN YARARLANIN

Toplantıda 'Bütünşehir Yasası' ekseninde de konuşmalar yapıldı. Yeni yasa ile birlikte kapatılacak olan il genel meclislerinin durumu gündeme gelirken, CHP'li İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Mumcu'nun, " Bir daha ki dönemde yokuz. Birikimlerimizden ve tecrübelerimizden örgüt yararlansın" dediği öğrenildi.

İKİNCİ BÖLÜME KONUŞMALAR DAMGA VURDU

Toplantı'ya saat 13:00'de öğle arası verildi. Verilen 1 saatlik aranın ardından toplantıya ikinci bölümle devam edildi.Milletvekilleri konuşmaları ile damga vururken toplantının asıl olayı İl Başkanı Ali Engin ve İzmir Milletvekili Musa Çam'ın birbirlerine eleştiriler yönelttikleri konuşmaları oldu.

ENGİN VE ÇAM KARŞI KARŞIYA
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam kurultay sürecinde yaşananlar ekseninde, “ Kurultay da bazıları hep kendine yakın isimleri yazdı. Böyle şey olmaz. Böyle arkadan dolanma olmaz” derken, toplantının kendisine az bir süre kala haber verilmesinden duyduğu rahatsızlığı da dile getirdiği öğrenildi. Çam konuşmasını , “ Önseçim olmadıkça bir daha aday olmam’ diyerek bitirdi.

ENGİN’DEN TOPLANTI SONU ÇAM’A YANIT
Toplantının kapanış konuşmasını yapan İl Başkanı Ali Engin adeta vekil Çam’ın söylediklerine yanıt verdi. Engin'in “ önseçim olmazsa aday olmam diyenler atama ile nasıl vekil oldu. Bu noktaya da gelinmesi aslında iyi bir gelişme. Saatlerdir buradayız. Vekilimizin daha farklı şeyler söylemesini beklerdim. Ben çarşaf liste ile seçim kazandım. Kimin yanında durduğum bellidir. Ben seçimi yıllarca partide bir kenara itilmişler ile kazandım. Sizinde o dönem nerede durduğunuzu iyi biliyorum” dediği öğrenildi.

KARAMUSTAFAOĞLU: ÖRGÜTTEN ELİNİZİ ÇEKİN!
Toplantıya damga vuran konuşmalardan birini de Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu yaptı. Belediye başkanlarının örgütten elini çekmesi gerektiğini belirten Karamustafaoğlu’nun“ Bırakın örgütler kendi ayakları üstünde dursun. Örgütlerin iç işleyişine belediye başkanları karışmasın” dediği öğrenildi. Karamustafaoğlu’nun belediyelerin işçi alımında örgütten daha fazla adam alması gerektiğine de dikkat çektiği belirtildi.

“AK PARTİ’NİN YENİ BİNASI KONUŞULDU
Toplantıda ilçe binalarının durumunun da gündeme getirildiği ve Konak İlçe Başkanı Karamustafaoğlu ve YDK üyesi Ülkü Caner’in “AK Parti’nin yeni il binasına bakın bir de bizim binalarımıza bakın. İlçe binalarımızın kirada olmaması gerek” dedikleri öğrenildi.

SUSAM VE MOROĞLU’NDAN ‘YOLDAŞ’ VURGUSU
Toplantıda İzmir Milletvekilleri Mustafa Moroğlu ve Mehmet Ali Susam’ın ‘yoldaş’ ekseninde yaptığı farklı konuşmalar toplantıya damga vurdu. Susam, “Biz sağdan da oy almak istemiyor muyu? Yoldaşlık kelimesini bırakalım. Herkesi kucaklayalım” derken, Moroğlu ise, “ Birilerinin adamı olmak değil, yoldaş adamı olmak lazım. Birilerin gölgesinde değil yoldaşlarla birlikte yürümek lazım” dedi.

BAYIR: AR-GE DURUYOR MU'
Eski İl Başkanı Tacettin Bayır ise kendisi dönemimde aktif olarak çalışan ve bir çok üyesi olan AR-GE çalışma grubunun durumunu sorgulayıp “ Benim zamanımda faal bir şekilde çalışan AR-GE çalışma grubu vardı. Duruyor m? Ne yapıyorlar'” demesinin ardından ‘merak etme çalışıyorlar’ diye masalardan ses yükseldiği ifade edildi.

YÜKSEL SÖZ VERDİ
İzmir milletvekili Alaattin Yüksel’in örgütün moral ve motivasyonunun üst seviyede olması gerektiğine dikkat çektiği ve toplantı boyunca tüzük konusunda dile getirilen eksiklikleri Ankara’da Genel Merkez’de gündeme getireceğinin sözünü verdiği öğrenildi.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.