Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sait hükümetin İzmir'e yaptığı yatırımları anlattı

Sait hükümetin İzmir'e yaptığı yatırımları anlattı

Birçok bakanlığın Türkiye ve İzmir’deki yatırımlarını tek tek açıklayan AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, “Hükümetin yapmış olduğu çalışmaları anlatmak istiyoruz. İşte projeler burada, işte çalışmalar burada. İzmir vekilleri olarak bizim de birtakım çalışmalarımız oldu. Daha çok sayıda projemiz de var” dedi.

  • Ege Postası
  • 01.12.2012 - 18:28
İZMİR- AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, beraberinde AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Hikmet Tınaztepe, AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli ile birlikte düzenlediği basın toplantısında hükümetin İzmir’e yaptığı kamu yatırımlarını ve hükümetin icraatlarını anlattı. AK Parti İzmir Vekili Rıfat Sait, İzmir’in 2002-2012 yılları arasına ödenek büyüklüğü itibariyle Türkiye’deki ilk altı kent arasında bulunduğunu söyledi.
İl sıralamasında 6’ıncıyız
Sait, “2002-2012 döneminde il bazında tasnif edilebilen ödenekler dikkate alındığında, İzmir ilinin ödenek büyüklüğü itibarıyla il sıralamasındaki yeri 3.lük ve 6.lık arasında değişmekte olup,2012 yılı il sıralamasında 6.sırada yer almaktadır. 2012 yılı ödenekleri toplamı 705 milyon TL olan 279 proje bulunmaktadır. Söz konusu projelerin 112 adetinin 2012 yılında,63 adetinin 2013 yılında 82 adetinin 2014 yılında,22 adetinin 2015 yılında tamamlanması programlanmıştır” diye konuştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yeni katı atık bertaraf tesisinin Yamanlar’da olmasını da değerlendiren Sait, bölgenin tesise uygun olup olmadığını ve ilçe sakinlerinin görüşlerini dinledikten sonra kendi görüşlerini açıklayacaklarını belirterek, “O bölgeyi incelememiz lazım. Teknik rapor istedik. O yöre halkını da dinledikten sonra görüşlerimizi açıklayacağız” dedi.
“Çöp enerjiye dönüşmeli”
Çöplerin enerjiye dönüştürülmesinin çok daha mantıklı olduğunu, bunun örneklerinin Avusturya’da da olduğunu dile getiren Vekil Sait, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni projesi olmamakla suçladı ve şunları söyledi: “Çöpün enerjiye dönüştürülmesi daha mantıklı. Bu çöplerin enerjiye dönüştürülmesi pekala mümkün. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin projeleri bu konuda açık değil. Çöplerin yakılarak ya da tekrar enerjiye dönüştürülmesi mümkün. Viyana’da bunun çok güzel örnekleri var. Biz söyleyince; ‘Bizim de öyle projemiz var’ diyorlar. ‘Var’ demesinler yapsınlar. Yapamıyorlarsa bıraksınlar biz yapalım. Bizden söyledikten sonra, ‘Zaten bizim projemizdi, zaten biliyorduk’ diyorlar. Yapsınlar, on yıldır niye yapmıyorla? Çöp ihale konusunda da hala anlaşamadılar.”
Yürüyen merdiven açılışı mı olurmuş!
Bugüne kadar yaptığı çalışmalar hakkında da bilgiler veren Sait, İzmirli bir asansör ve yürüyen merdiven firmasının yurtdışındaki bir yürüyen merdiven açılışının CHP’lilerce eleştirilmesine de yanıt verdi: “Yürüyen merdiven gibi basit bir açılış olur m? Dedi CHP’liler. İzmirli Löher’in yürüyen merdivenlerinin açılışı vardı. Küçük ya da büyük. Önemli değil. Bizleri gururlandırıyor Türk işadamlarının bu başarısı. Biz başta İzmir olmak üzere tüm yatırım yapan Türk şirketlerinin dünyanın nerede olursa olsun açılışlarına katılmayı görev biliyoruz. Yeter ki kapı, yürüyen merdiven açsınlar, yatırım yapsınlar. Önemli olan bir Türk firmasının yurtdışındaki yatırımlarıdır.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.