Dolar 32,7525
%-0.25
Euro 35,0851
%-0.54
Altın 2.450,330
%-0.3
Bist-100 10.648,00
%-0.31

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Özkan'ı kızı sahada yalnız bırakmadı!

CHP'li Özkan'ı kızı sahada yalnız bırakmadı!

CHP İzmir 1. Bölge milletvekili adayı Tuncay Özkan seçim çalışmalarını Seferihisar ilçesinde sürdürdü. CHP ilçe başkanlığını ve Seferihisar belediyesini ziyaret eden Özkan, ardından kent meclisi engelli komisyonunu ziyaret etti. Seferihisar organik Pazar yerinde ve esnafıyla bir araya gelen Özkan birbirinden önemli açıklamalarda bulundu. Özkan'a alan çalışmasında kızı Nazlıcan eşlik etti. CHP'li Özkan Seferihisar'da pazar turu attı

  • Ege Postası
  • 13.05.2015 - 20:42
CHP İzmir  1. Bölge milletvekili adayı Tuncay Özkan seçim çalışmalarını Seferihisar ilçesinde sürdürdü. CHP ilçe başkanlığını ve Seferihisar belediyesini ziyaret eden Özkan, ardından kent meclisi engelli komisyonunu ziyaret etti. Seferihisar organik Pazar yerinde ve esnafıyla bir araya gelen Özkan birbirinden önemli açıklamalarda bulundu.Özkan'a alan çalışmasında kızı Nazlıcan eşlik etti.



DÜNYADAN KOPUK OLMAK BU ÜLKÜYE İHANETTİR
Mustafa Kemal ülküsüyle barışık büyük Türkiye’yi yaratmak zorunda olduklarının altını çizen Özkan, “Kendi dışındaki her şeyi ihanet içinde, kendisi dışındaki herkesi düşmanlık içinde, kendisinden başka her düşünceyi düşman olarak kabul eden anlayış hastalıklıdır. Mustafa Kemal ülküsünü bu duruma düşürmeye hiç kimsenin hakkı yok. 1937 seçim beyannamesine kendi eliyle oturup ‘yurtta sulh cihanda sulh’ yazan CHP’nin seçim beyannamesine yazmış. Bir liderin takipçisi olduğunu düşünen insanların 2015 yılında bu ülküyü kendi içine kapanık, dünyadan kopuk ve hiçbir şekilde savunulamaz halde bulunmaları o ülkeye ihanettir.

İZMİR’İN AYDINLIĞI TÜRKİYE’NİN KARANLIĞINI PARÇALAYACAK
Mustafa Kemal’in ülküsü moderniteyi savunur. Mustafa Kemal ülküsü çağdaşlık demektir. Biz modernitenin ya da çağdaşlığın ötesinde uygar bir Türkiye’yi yani kültürüyle barışık bir Türkiye’yi aydınlanma devriminin önemli mihenk taşlarından olan Mustafa Kemal ülküsüyle geleceğe taşımak zorundayız. Bu ülkü eğer karşısındaki bazı gruplar tarafından sıkıştırılmak istendiği yerden çıkarılamazsa o zaman hep beraber büyük zarar görürüz.” diye konuştu.

MUSTAFA KEMAL’İN AYDINLIĞINI GELECEK KUŞAKLARA TAŞIMALIYIZ
“İzmir’in aydınlığı diye tabir ettiğim o ışık, Türkiye’nin karanlığını parçalayacak ışık o ışıktır. Kadınların sokaklarında özgürce dolaşabildiği, kadın hakları konusunda kimsenin kimseyle mücadele etmek gereği hissetmeyeceği ve insanların uygarlığı ve moderniteyi savunacağı bir şehri yarattıktan sonra o şehri kendi içinde kapalı ve kavgalı hale getirmeye kimsenin hakkı yoktur.” diyen Özkan sözlerini “Biz bulunduğumuz her yerde bu ülkünün birer savunucusu olan geleceğe nasıl taşıyabileceğimiz Mustafa Kemal anlayışını büyük Türkiye hayaliyle gelecek kuşaklara nasıl teslim edebileceğimizi kurgulamak zorundayız. Biz kollarımızı kocaman açmak ve herkesi kucaklamak ve bizim gerçeğimizle Türkiye’yi buluşturmak zorundayız. Unutmayalım ki, 12 Eylül faşizminin en büyük başarısı Mustafa Kemal’in devrimci öncülüğünü bizim toplumumuzun yadırgayacağı denli değiştirmek oldu. Devrimciliği sistematik bir şekilcilik olarak yeniden tanımlamaya kalktılar. Oysa unutmayalım Mustafa Kemal  geçen yüzyılın başında hiçbir liderin akıl edemediği hiçbir ulusun başaramadığı büyük bir devrime imzasını koymuş bir devrimci büyük bir lider.” ifadeleriyle sonlandırdı.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.