Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li vekillere fezleke; İzmir'den kimler var'

CHP'li vekillere fezleke; İzmir'den kimler var'

TBMM'ye 68 CHP milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması için gönderilen fezlekelerin "Tayyipler Alemi" karikatürü soruşturması ile ilgili olduğu ortaya çıktı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve partisinin bazı milletvekilleri için dokunulmazlıklarının kaldırılması talep ediliyor. CHP'li vekillere fezleke;

  • Ege Postası
  • 20.12.2018 - 16:31

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, mezuniyet töreninde ‘Tayyipler Alemi karikatürü’ taşıyan 4 ODTÜ öğrencisinin tutuklanmasının ardından sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Öğrencilerin taşıdığı karikatürün de yer aldığı paylaşımda Kılıçdaroğlu, “Eleştiriye ve mizaha tahammül edeceksin, etmelisin! Hapse atarak eleştirinin ve mizahın önüne geçemezsin” notunu paylaşmıştı.

Bu paylaşım sonrası Kılıçdaroğlu ve aynı paylaşımı yapan 68 CHP milletvekili hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla soruşturma başlatıldı. O soruşturmanın davaya dönüşmesinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve aynı paylaşımı yapan milletvekilleri hakkında fezleke hazırlanarak Meclis’e gönderildi.

14 Aralık 2018 tarihinde Meclis Başkanlığına sunularak Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerinden kurulu Karma Komisyon’a gönderilen fezlekenin bu paylaşımla ilgili olduğu öğrenildi. 

Kılıçdaroğlu ve 6 CHP İzmir milltvekilinin de yasama dokunulmazlığının kaldırılması isteniyor.

Dokunulmazlıkları kaldırılmak istenen İzmir milletvekilleri şunlar; Kemal Kılıçdaroğlu, Atila Sertel, Mahir Polat, Kamil Okyay Sındır, Tacettin Bayır, Kani Beko ve Murat Bakan.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.