Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'nin merakla beklenen yeni sistemi İzmir'de görücüye çıktı

CHP'nin merakla beklenen yeni sistemi İzmir'de görücüye çıktı

CHP’nin uzun süredir merakla beklenen bilişim projesi ‘CHPnet’ İzmir’de görücüye çıktı. Aktif üyelik sitemine geçişi sağlamayı ve parti içi iletişimi kuvvetlendirmeyi amaç edinen sistemi, CHP’nin bilişim uzmanı, İzmir Milletvekili, Genel Başkan Başdanışmanı Erdal Aksünger, İzmir Sanat’ta örgüte anlattı. Yaklaşık 4 saat süren toplantının ardından İzmir Örgütü sisteme tam not verdi, “Devrim gibi” yorumu yaptı. ÖRGÜT SİSTEM İÇİN NE DEDİ'

  • Ege Postası
  • 06.02.2015 - 17:04
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ  - CHP’nin Bilgi ve İletişim Teknolojileri Merkezi (BİTEM) tarafından üzerinde uzun süredir çalışılan ve örgüt tarafından merakla beklenen bilişim projesi ‘CHPnet’in tanıtımı ilk kez İzmir’de yapıldı. Genel Merkez’in İzmir’i proje için pilot bölge olarak seçmesinin ardından, İzmir Sanat’ta gerçekleşen toplantıda sistem CHP’nin bilişim uzmanı,  İzmir Milletvekili, Genel Başkan Başdanışmanı Erdal Aksünger tarafından anlatıldı.  Saat 12:00’de başlayan ve yaklaşık 4 saat süren toplantı basına kapalı gerçekleşti. Toplantıya İl Başkanı Bedri Serter, il yönetimi, ilçe başkanları, ilçe bilişim sorumluları, ilçelerdeki örgütlerden sorumlu il başkan yardımcıları, ilçe saymanları, ilçe sekreterleri, kadın ve gençlik kolları başkanları katıldı.


5 YILLIK BİR PROJE
Aksünger, sistemle ilgili  toplantı öncesinde yaptığı açıklamada “ Seçimle ilgili çalışmalarımızdan bir tanesiydi. Aslında yeni yönetim şekillerini, aktif üyelikleri, liyakat düzenini anlatacağımız çeşitli projelerin anlatılacağı bir düzen. Hem seçmen hem üye hem de yönetenler tarafından daha pro-aktif bir hale döndürülüp birbirini tanımalarını sağlayacak bir proje. Aslında 5 yıllık bir proje bu. İleride liyakata dönecek sistemin başlangıcını anlatıyoruz biz. Projeler hayata geçmeye başladı. Burada temelde iletişim tarafı bizim önemsediğimiz taraflardan biri. En aşağıdakine göre bir düzenleme yapacağız ve insanlara dokunacağız” dedi.


PARTİ İÇİ İLETİŞİMİ GÜÇLENDİRECEK
Sistemin amaçları hakkında da bilgi veren Aksünger, “ Partinin daha dinamik bir hale gelerek aktif üyelik sitemine geçişi sağlayacak. Liyakatı sağlayacak. Parti içi iletişimi kuvvetlendirecek. Örgütsel yönetim şekillerimiz de değişiyor. Partiye gönül vermiş olan ve partinin hem eğitim hem de saha çalışmalarını, seçime yönelik çalışmalarında yüreği ile çalışanları ortaya çıkaracak bir sitsem. Direkt genel merkezle irtibat kuran bir yapı kuruluyor aslında bu da en sonunda liyakat dediğimiz yapıya gidiyor. Motivasyon açısından da çok önemli” dedi.


İZMİR ÖRGÜTSEL AÇIDAN UYGUN
Sistemin ilk kez İzmir’de anlatılmasıyla ilgili ise Aksünger, şunları söyledi;
“ İzmir pilot olarak başlamasıyla tüm Türkiye’ye örnek olacak. İzmir’in bunu başaracağına inanıyorum.  İzmir dinamik bir örgüt. 1 hafta içinde hayata geçirilmesi gereken bazı projeler var. Uygulayıp haftaya Parti Meclisi’ne sunacağız. Bu hafta da MYK’da bunu gündeme getireceğim. İzmir benim açımdan da çok özel. İzmir örgütsel açıdan da çok uygun bu konuda. Bu tüm Türkiye’de uygulanacak İstanbul , Ankara’dan devam edecek”

İzmir örgütü yeni sistem ile ilgili şu yorumları yaptı

İl Başkanı Bedri Serter:  “Mükemmel bir sistem, oturduğu zaman harika olacak”

İl Gençlik Kolu Başkanı Sinan Sarıküse: “Gençlik kolları bu sistemin tam odak noktasında. Bu sistemle birlikte gençlik kolları parti kademelerinde bir adım daha öne çıkacak. Bu bizim için önemli. Örgüte katacağı bir çok yarar var. Aidiyet duygusu katacak, parti içi iletişimde hızı getirecek. Delege ağalı dediğimiz sistemin bitişini sağlayacak” 

Karşıyaka İlçe Başkanı Mustafa Özuslu:  “Bu bir devrim diyebilirim. Bütün sistemleri üyelikten sosyal medyaya, broşürlerden mitinglere, eylemlerden etkinliklere kadar  tek tuşla görebilmek bunu sağlamak büyük bir devrim. CHP’yi bilişim anlamında hep eleştirirlerdi ama bu sistemle CHP bütün partilerin önüne geçmiş olacak.  Sistemi hazırlayan uğraş veren emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz: “Yararlı bir sistem. Partinin tüm üyelerinin geniş şekilde yararlanacağı bir sistem. Gerçek bir yönetişim sistemi. Parti içi demokrasinin anahtarı. Biz bu sistemi uygularsak parti içi demokrasi eksiksiz bir biçimde hayata geçirilebiliriz.”

Karabağlar İlçe Başkanı Orhan Polat: “Tüm üyelerin kullanacağı bir sistem. Tek şifreyle girilebilecek. Sade üyenin göreceği, il başkanının göreceği, ilçe başkanının göreceği şeyler var.Sadece bir site değil. Platform gibi bir site.Anında genel merkeze bir görüş bildirebilirsin. Haber atabilirsin, fotoğraf atabilirsin, Facebook gibi ama daha denetimlisi. Ankara’yı birebir yanımızda göreceğiz diyebilirim”

Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin: “Önemli bir proje…Partinin hafızası oluşuyor. Teknoloji yakalanmış oluyor ve üyelerle irtibat daha kolay olmuş oluyor. Sistemin oturması 3 yıl 5 yıl alacak ama bizden sonra gelecek isimler rahat edecek. Emeği veren herkese teşekkür ediyoruz."

Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü:  “Devrim gibi bir proje. Büyük ve önemli bir adım. Partiye hız kazandıracak. Çalışan çalışmayanı göreceksiniz. Bu sistem sayesinde üye telefonu yanlışsa düzeltecek, aidatını ödeyecek, genel merkezin, il başkanlığının ilçe başkanlığının tüm etkinliklerini görecek. Ben ilçe başkanı olarak üyeye ulaşma noktasında SMS gönderme ve Facebook’a koymanın ötesinde daha hızlı bir araç elde etmiş oldum bu sistemle. Parti içi iletişimi en üst seviyeye çıkartıyor. Üyenin partiyle ilişkisini de arttıracak bir proje. Aktif üyelik sistemine geçişle, partinin bir kadro politikasının oluşturulmasıyla ve demokratik merkeziyetçilik anlayışımızın geliştirilmesiyle birlikte güçlü enerjik çağın gereklerine uygun bir örgüt yaratılması anlamında önemli bir adım.”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.