Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’de söz savunmada

CHP’de söz savunmada

CHP’de meclis üyesi aday listelerinin belirlenmesinde etkili olduğu öne sürülen CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, “Listelerin belirlenmesinde önemli hatalar yapılmıştır. Ama listeleri ben yapmadım. Bunu iddia varsa gelsin konuşalım” dedi. Karamustafaoğlu ve Manduz da ele

  • Ege Postası
  • 19.02.2014 - 16:08
ONUR ÇAKIR (HABER MERKEZİ) – CHP’de meclis üyesi aday listelerinin açıklanmasının ardından kriz çıktı. CHP İzmir Milletvekilleri Erdal Aksünger, Birgül Ayman Güler ve Mehmet Ali Susam, listeler hazırlanırken kendilerine sorulmadığını belirterek isim vermeden CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel’i eleştirdi.

ELEŞTİRİLERE YANIT VERDİ
CHP’li Yüksel, kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt verdi. Yüksel, “Benim hiçbir şekilde meclis üyesi listelerinin belirlenmesinde yetkin de etkim de olmadı. İlçe başkanlarının ve il başkanının ağırlıklı sorumluluğunda oluşmuş listelerdir. Önemli hatalar yapılmıştır. Çok sayıda değerlendirilmesi gereken nitelikli arkadaşlarımız vardı. Değerlendirilmediler. Bugün bunları konuşma günü değildir. 30 Mart’tan sonra herkes eleştirilerini yapsın. Bugün yine AKP’ye karşı CHP’nin başarısı için çalışma günüdür. Söylenen sözleri ben üzerime alınmıyorum. Çünkü listeleri ben yapmadım. Benim yaptığımı iddia eden varsa gelen konuşuruz. Sorumluluk ilçe başkanları ve il başkanındadır” dedi.  



PARTİ EMAKTARI
CHP Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz, abi Turan Manduz’un listede yer alması ile ilgili olarak, “Abim’in siyasi geçmişine baksınlar. İl yöneticiliği, kurultay delegeliği yapmış bir isim. Abimin ismin kimin önüne gitseydi listeye yazardı. Beni bu partiye kayıt ettiren o’dur. Yapılan eleştiriler haksız. İlçe başkanının abisi diye listeye yazılamayacak m? Siyaset yapamayacak mı'” dedi.



SADECE OĞLUM VAR
CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu ise, “Listede eş, dost akraba yok. Sadece oğlum var. Eski ilçe başkanımız kız kardeşi listede. Destekliyorum da. Olmayacak m? Benim oğlum 2 dönem Balçova’da ilçe sekreterliği yaptı. İzmir’in en önemli sivil toplum kuruluşlarında görev yapıyor. İnşaat mühendisi, sıradan biri değil benim oğlum. İlçede bize yardımcı olan kızımızı listeye yazdık. Bu suç m? Hem kadın hem genç…Bu toplum gençlerin önünün açılmasını istiyor. Gençleri ve kadınları yazıyoruz. Eğer bundan dolayı eleştiriliyorsam yapacak bir şey yok. Oğlum yıllardan beri partide görev alıyor. Meclis üyesi adayı olunca mı konuşuluyo? Alsancak’ta oturuyor. Listeye girdi diye eleştiri geliyor. Yöneticilerin çocukları bir yere aday olmayacak m? Böyle bir şey olamaz. Bu liste tamamen örgüt listedir. Örgütte emeği olmayan bir kişi yoktur” dedi.  


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.