Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Köstem de patladı!

CHP’li Köstem de patladı!

CHP Buca’dan belediye başkan aday adayı olan, Buca Belediyesi Meclis Üyesi Levent Köstem, “Yapılan listeler meclis üyelikleri listesi değil olsa olsa aile meclisi listesi olur”

  • Ege Postası
  • 20.02.2014 - 13:00
(HABER SERVİSİ) – CHP’de meclis üyesi aday listeleri açıklandı ancak tartışması bitmedi. Birçok partili listelere tepki gösterdi. CHP Buca’dan meclis üyesi aday adayı alan ancak aday gösterilmeyen, Buca Belediyesi Meclis Üyesi Levent Köstem, birbirinden çarpıcı açıklamalar yaptı. Köstem, “Aslında hep göz önünde belediye başkan adayları oluyor ama bana göre ondan daha önemli olanı belediye meclis üyelikleridir. Ülkemizde her ne kadar belediye yönetimlerinde katı bir başkanlık sistemi olsa da, çokta el kaldır indiren aşağı gitmese de yine de önemli bir mevkidir. Ben bunu 5 sene yaşadım. Siz bir karara ve görüşe itiraz ettiniz mi belediye başkanının hoşuna gitmiyorsa, siz doğruları da söyleseniz sizi hemen muhalif olarak adlandırıyorlar, disiplin süreci başlıyor. Bir kez bir yıl partiden uzaklaştırıldım, bir kaç kez de disiplin kurulundan döndüm. Ama dinlemediler ve adımız muhalife çıktığı içinde olanları hep birlikte gördünüz” dedi.

SERT SÖZLER

Köstem şunları söyledi:

“Bugün listeleri görünce biraz da bu işleri bilen ve insanları tanıyan biri olarak şunu söyleyebilirim. Yapılan listeler meclis üyelikleri listesi değil olsa olsa aile meclisi listesi olur. Oğul, kardeş, ortak, akraba taallukat gibi bir düzenleme. Şöyle örnek vereyim. Buca ikinci sıra adayı ki aynı zamanda büyükşehir meclis üyesi olacak hem de CHP kazansa da kaybetse de bir aday koydular. Hatırladığım kadarı ile son seçimlerin tümünde ayrı partiden aday oldu. Çok değiştirdiği için yanılıyor olabilirim, ilk belediye başkan adaylığı Genç partiden, bir sonraki seçim MHP den son bu yerel seçimde de AKP den belediye başkan aday adayı idi. Orada aday yapılmayınca bizim ön görülü ve çok değerli yöneticilerimiz tarafından CHP den meclis üyesi yapıldı. il başkanına sormak lazım bunun adı döneklik midir yoksa fırıldaklık mıdı? Bunun sorumluları, il başkanı, ilçe başkanı, kendisine pekte bir şey sorulmayan Buca belediye başkan adayı, değerli insan Alaattin Yüksel ve tabiki onun devamlı takipçisi Mustafa Moroğlu olmalı. Bu değerli insanı, çok emek verenlerin yerine partimize kazandırdıkları için Buca halkı müteşekkir olacaktır. Tabiki daha önceki seçimlerde CHP için söylediklerini bulup okurlarsa çok da faydalı olacaktır ve bu seçimde de kullanmalarına tavsiye ederim”

PARTİ TÜZÜK KURALLARI ÇİĞNENMİŞTİR.

Köstem eleştirilerine şöyle devam etti:

“Tüzük kurallarına uygunluğu sağlamakla yükümlü CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve bazı ilçe başkanları partide aldıkları görev ve sorumlulukla bağdaşmayan tutum ve davranışlarda bulunmuş, ( eş-dost, dünür, akraba, iş ortakları vb.) parti içinde ayrılık gözetmiş, ayrımcılık yapmış, CHP Parti Tüzük Kurallarına aykırı davranarak parti suçu ( madde.70/a) işlemişlerdir. Tüzüğümüzün 4. Maddesine göre “ siyasal görevler, özel çıkarlar için kullanılamaz.”, “ Siyasal yaşamda etkinlik kazanmak için kimseye kişisel yarar sağlanamaz.” “Toplumsal ve siyasal yaşamda erdemli olmak, erdemliliği savunmak, korumak ve gerçekleştirmek CHP’li olmanın ön koşuludur” Tüzüğümüzün 7. Maddesine göre: Genel ve yerel seçimlerde aday adayı olmak, aday olmak, parti üyelerinin temel haklarıdır. Belediye Başkan ve Belediye Meclisi Adaylarının belirlenmesinde; (Tüzüğün 3. Maddesi) CHP’nin temel amacı olan insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne, laik, çağdaş, katılımcı ve çoğulcu demokrasiye dayanan hakça bir düzen oluşturmak, bireysel hak ve özgürlüklerin güvence altına alınması kuralını çiğnemişlerdir.CHP’de haksızlıklara karşı savunulmasını parti örgütünden istemek ( Madde 7/B) her üyeye CHP Tüzüğü ile verilen bir haktır”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.