Dolar 34,1795
%0.13
Euro 38,0675
%-0.46
Altın 2.929,780
%-0.12
Bist-100 9.795,00
%-0.34

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çalışkan'dan Sürekli'ye kontra: Trajikomik muhalefet!

Çalışkan'dan Sürekli'ye kontra: Trajikomik muhalefet!

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin son zamanlarda belediye eksenli yaptığı eleştirilere, yanıt verme geleneğini Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin çalışkan yine sürdürdü. Çalışkan yaptığı yazılı açıklamada, "Kerem Ali Sürekli’nin “muhalefet” etme çırpınışları traji-komik görüntülere yol açıyor" dedi.

  • Ege Postası
  • 28.03.2013 - 18:57
İZMİR - Geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanı Cevat Durak’ı düzenlediği basın toplantısında sert sözlerle eleştiren AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli, “Başkanın psikolojik durumu iyi değil. Kendisi partisi ve büyükşehir belediye başkanıyla kavgalı. Önümüzdeki yıl bu sıkıntılardan kurtulacak” değerlendirmesini yapmıştı.
Sürekli’nin son zamanlarda belediye eksenli yaptığı eleştirilerine yanıt verme geleneğini Karşıyaka Belediye Başkan yardımcısı Hüseyin çalışkan yine sürdürdü.

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin geçtiğimiz günlerde basında yer alan eleştirilerine Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çalışkan yazılı bir açıklamayla cevap verdi.

SÜREKLİ'DEN DURAK'AYAYLIM ATEŞİ HABERİ- İÇİN TIKLAYINIZ

Çalışkan yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı;


“AKP’nin İzmir yerelinde de iktidar olma çabalarının mihenk noktası konumundaki Karşıyaka’da bugünlerde ‘siyasi komedya’nın yeni perdeleri yaşanıyor. AKP Karşıyaka İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin “muhalefet” etme çırpınışları traji-komik görüntülere yol açıyor.

Bunun son örneğini de iki gün önce yaşadık. Sayın Sürekli’nin bünyesi bile yaptığı eleştirileri almıyor olsa gerek ki; bu durum vücut diline de yansıyor.

“İzmir’i almanın yolu Karşıyaka’dan geçer” söylemini sıkça dile getirmeye başlayan AKP, kendisinden daha iddialı çıkışlar bekleyenlerde hayal kırıklığı yaratmış olsa gerek. Ama biz Sayın Sürekli’yi anlayabiliyoruz. Karşıyaka gibi bir ilçede, Cevat Durak gibi bir belediye başkanının karşısında muhalefet yapmak zordur. Parti baskısıyla bir şeyler yapmaya kalktığınızda da, böylesi talihsiz açıklamalara imza atarsınız.

Kerem Ali Sürekli’nin bu açıklaması bir kez daha göstermiştir ki, AKP Karşıyaka’da çaresiz durumdadır.

Belediye Başkanımız Cevat Durak’ın yerel yönetimde gösterdiği başarı karşısında söyleyecek söz bulamayan AKP’nin, kendi partililerinden oluşan hükümetin yapması gereken görevler üzerinden CHP’ye ve Belediye Başkanımıza muhalefet etmeye çalışması bu çaresizliğin kanıtıdır.

Sayın Durak, AKP İlçe Başkanı’nın eleştirdiği stat ve marina konusunda, yasaların kendisine tanıdığı yetkiler çerçevesinde yapılabilecek her şeyi yapmış. Hem stat yeri, hem de marina için, Karşıyaka’da en uygun alanların alt yapısını hazırlamıştır.

Marina konusunda, Belediyemiz tarafından belirlenen Mavişehir’deki bölgenin derinliğinin az olmasının gerekçe gösterilerek, şehrin göbeğine getirilmeye çalışılması, Ulaştırma Bakanlığı’nın “işi ucuza getirme” çabasından öte bir anlam taşımamaktadır. Mavişehir’de, belediyemizin belirlediği alanda yapılması gereken derinleştirme çalışması Büyükşehir Belediyemiz tarafından kolaylıkla yapılabilecek bir iştir.

Bakanlığın, marinayı yapmaya çalıştığı bölge ise, getireceği hem kara, hem de deniz trafiği yoğunluğunu kaldıramayacak bir alandır. Bunu görebilmek için şehir plancısı olmaya bile gerek yok. Karşıyaka’da yaşayan herkes bunu görebiliyorken, AKP’lilerin göremiyor olması Karşıyaka’ya yabancılıktan başka bir şey değildir.

Karşıyaka’yı bilmeyenlerin, kilometrelerce uzakta, makam odalarında hazırladıkları projelerin bu kente dayatılmaya çalışılmasını kabul etmek, Karşıyaka’ya ihanettir.

Stat konusuna gelince; AKP kentimize 2 stat taahhüdünde bulundu. Bizim endişemiz, değil iki, birinin bile yapılamayacağıdır. Gidişat onu göstermektedir.

Burada bir kez daha altını çizmek isterim ki; Belediye Başkanımız, “Ben bu projeleri yapmam” demiyor. “Yetkim yok, yapamam” diyor.

Benim Sayın Sürekli’ye çağrım: Başkan Durak’ın açıklamalarını çarpıtarak, muhalefet yapmaya çalışmayın. Gelin, hep birlikte mevcut 5216 ve 5393 sayılı yasaları değiştirelim. İlçe belediye başkanlarının yetkilerini arttıralım. İşte, o zaman bu projeleri yapamazsak konuşma hakkınız doğar.

Sayın Sürekli, açıklamasında Şemikler üst geçidini bir kez daha diline dolamış. Ne diyelim; Sayın Sürekli bir de Büyükşehir Meclis üyesi olacaksınız.

AKP “geçit kabusu” görmekte haklı; çünkü Karşıyaka’da AKP’ye “geçit” yok.

AKP İlçe Başkanının, “CHP İlçe ile biz seçime kadar birlikte çalışma konusunda anlaşmıştık. Ancak, Başkan Durak, açıklamalarıyla buna limon sıktı” ifadelerinin ne anlama geldiğini açıklamak ise yine Sayın Sürekli’ye düşmektedir.

Ayrıca, Şemikler’de müteahhitlerle ilgili kendisinin ortaya attığı iddialar konusunda da garip bir üslup takınmıştır. Yasal olmayan bir durumdan haberdar olup da, gereğini yapmıyorsa, demek ki Sayın Sürekli’nin, sadece siyasetçiliği değil, hukukçuluğu da tartışmalıdır.

AKP’ye son bir hatırlatma; Karşıyaka 2014’den sonra da sosyal demokrat belediyeciliğin ayrıcalıklarını yaşamaya devam edecek. Bundan ötesi beyhude bir çabadır…”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.