Dolar 34,1814
%0.13
Euro 38,0889
%-0.41
Altın 2.929,220
%-0.14
Bist-100 9.815,00
%-0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
''CHP en kısa sürede Göztepe'den özür dilemelidir''

''CHP en kısa sürede Göztepe'den özür dilemelidir''

CHP’den özür bekleyenler çoğalıyor. AK Parti’nin İsrail’in özür kararının ardından CHP’ye “özür dile’ çağrısının yapmasının tartışması sürerken bu kez Göztepe cephesinden de aynı yönde bir çağrı geldi. Göztepelist'in açıklamasında derbi sonrası yapılan açıklamalar nedeniyle “CHP’den özür bekledikleri” vurgulandı

  • Ege Postası
  • 28.03.2013 - 12:28
YİĞİT İMİRDOĞAN - HABER SERVİSİ / Dev derbinin üzerinden günler geçmesine rağmen yankıları hala sürüyor. 17 Mart akşamı Göztepe’nin 2-0 geriden gelerek 3-2 kazandığı İzmir Derbisi’nin ardından, Karşıyaka’ya hakem tarafından haksızlık yapıldığını savunan CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Ali Karaege’ye tepkiler çığ gibi büyüyor. Göztepelist isimli internet sitesinden bu konuyla ilgili bir basın açıklaması geldi. Maçın ardından CHP kimliğiyle yazılı bir açıklama yapan ve hakemi kınayan Karaege’ye Göztepe’den ''CHP ne zamandan beri hakemler hakkında yorum yapıyo? Bunun daha once örneği var mıdı? Ali Karaege kimdi? Futbolla ne gibi bir alakası vardır'’’ sorularıyla tepkisini bildirdi. Karşıyaka semtinde sadece Karşıyaka taraftarının değil, binlerce Göztepeli'nin de yaşadığını ve İlçe Başkanı Karaege'nin o açıklamasının CHP'ye zarar vereceğini belirten Sarı-kırmızılı taraftarlar bu güne kadar CHP'den konuyla ilgili bir açıklama gelmemesinin üzücü olduğunu ve bu konunun CHP'ye zarar vereceğini savundu. Göztepeliler CHP'den özür bekliyor...

İşte o açıklama;
Bilindiği gibi 17 Mart 2013 Pazar günü oynanan Göztepe-Ksk maçı Göztepemizin 2-0 mağlubiyetten, maçı 3-2'ye çevirmesiyle Göztepemizin galibiyetiyle sonuçlanmıştır.
Maç sonrasında en çok konuşulan konulardan biri hakem Hüseyin Sabancı olmuştur. Hakem Göztepelilere göre Göztepemizin bir penaltısını vermemiştir ve üç oyuncumuza gereksiz sarı kart göstererek cezalı duruma düşürmüştür. Hakem Ksklilere göre de maçı çok sert yönetmiş, Ksk'nin bir golünü vermemiş, gereksiz kırmızı kartlar göstermiştir.. Hakem, tarafsız hakem yorumcularına göreyse aldığı kararlarda haklı olup, üslup olarak çok sert bulunmuştur.
Bu bildirinin konusuysa maç sonrasında Cumhuriyet Halk Partisi Karşıya İlçe Başkanı Ali Karaege'nin maç sonrasında Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka İlçe Başkanı sıfatıyla yaptığı açıklamadır.
Aşağıda da görüldüğü gibi CHP Karşıyaka İlçe Başkanı yerine sanki Ksk yönetim kurulu adına yapılmış izlenimi veren bu açıklama biz Göztepeliler açısından oldukça endişe ve üzüntü vericidir.
Chp ne zaman hakemler hakkında açıklamalar, kınamalar yapmaya başlamıştı? Bunun daha önce örneği var mıdı? Ali Karaege hakem midi? Futbolla ne gibi bir alakası vardı? Futbolda ne zaman hakeme kafa ve diz atarak kırmızı kart görmek, ayağını rakip oyuncunun kafasına kadar uzatarak faule neden olarak atılan golün geçersiz sayılması haksız hareket olarak yorumlanmaktadı? Karşıyaka ne zamandan beri Chp'nin takımı olmuştu? Ali Karaege Karşıyaka çarşısında esnafın sorunlarıyla, sokaklara taşan dükkanlarla, olmayan park yerleriyle, Karşıyaka'nın sezon başından beri devam eden para sorunuyla, personele altı aydır ödenmeyen maaşlarla, idman boykotlarıyla, kesilmiş elektrikleri nedeniyle idman yapamayan altyapı basketbol öğrencileri ile ilgili bir açıklama yapmazken, Chp Başkanı titriyle açıklama yapacak bir tek bu konuyu mu bulmuştur'
Bu açıklamanın Chp İlçe Başkanı titri ile yapılması ne kadar üzücü ve ironikse, bir haftadır çeşitli kanallardan Chp üst yönetimine de aktardığımız duruma şu ana kadar bir açıklama yapılmaması, yine daha da üzücü ve endişe vericidir.
Unutulmamalıdır ki Karşıyaka'da bir tek Kskliler değil binlerce Göztepeli de oturmaktadır.İzmir'de ise bir milyondan fazla Göztepeli ikamet etmektedir.
Göztepe ikinci ligde 18 takımlı ligde 17. iken maçına 25.000 taraftar çekebilen İzmir'in en çok taraftara sahip takımıdır.
Chp en kısa sürede Göztepe'den özür dilemelidir.
Aksi takdirde Göztepe'yi yok sayanlar, birgün yok sayıldıklarında "Neden'" sorusunu sormak için çok geç olmuş olacaktır.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.