Dolar 34,1157
%0.29
Euro 38,1314
%0.2
Altın 2.875,580
%1.64
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Camiler ve Din Görevlileri Haftası 'Cami, Kadın ve Aile' temasıyla kutlanacak

Camiler ve Din Görevlileri Haftası 'Cami, Kadın ve Aile" temasıyla kutlanacak

Camiler ve Din Görevlileri Haftası, 1-7 Ekim arasında Manisa İl Müftülüğü tarafından da çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Haftanın teması, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından "Cami, Kadın ve Aile" olarak belirlendi. Manisa’da 1...

  • Ege Postası
  • 30.09.2013 - 15:45
Camiler ve Din Görevlileri Haftası, 1-7 Ekim arasında Manisa İl Müftülüğü tarafından da çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Haftanın teması, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından "Cami, Kadın ve Aile" olarak belirlendi.

Manisa’da 1 Ekim Salı günü, Hatuniye Camisi’nde öğle namazından önce, vefat eden din görevlileri ve cami cemaati için Mevlid okunacak, hatim duaları yapılacak. Toplam 2 bin 500 hatim okutulduğunu belirten İl Müftüsü Sinan Cihan, ayrıca hafta kapsamında 3 Ekim Perşembe günü Sultan Camisi’nde hanımlara yönelik "Cami, Kadın ve Aile" başlıklı program, Manisa Cezaevi'nde de sohbet ve tasavvuf musikisi programı düzenleneceğini bildirdi.

Camilerin, Hz. Muhammed (SAV) zamanında sadece namaz kılınan mekanlar olmadığını, ister fert ister toplum bazında olsun birçok problemin görüşülüp konuşulduğu mekanlar olduğunu vurgulayan Müftü Cihan, “Camilerimiz, sanatın geliştirildiği mekanlardır. Türkiye’ye gelen misafirlere öncelikle camilerimizi gezdiririz, 15 katlı binalarımızı göstermeyiz, çünkü binalar onlarda da var. Demek ki camiler, sanat ve estetiğin buluştuğu mekanlardır. Süleymaniye Camisi, Sultanahmet Camisi, Selimiye Camisi bugün hala dünyaya sanat ve estetik olarak müthiş bir güç gösterisi ve görsellik sunmaktadır. Bu camilerin yapıldığı tarih itibariyle imkan ve kabiliyetleri düşündüğümüzde bugün hala çözülemeyen sırları vardır.” dedi. Camilerin aynı zamanda Anadolu’ya vurulan bir mühür olduğunu ifade eden Cihan, “Yani ülkemizin tapuları mesabesindedir. Cami, muhtevası geniş bir tarif yapmak istersek, onsuz olamamaktır diyebiliriz. Bir yerde eğer Müslüman varsa orada mutlaka cami vardır. Dünyanın pek çok yerinde azınlık statüsüne sahip Müslüman kardeşlerimiz var ama hepsinin buluştukları küçük büyük mescitler vardır. Bu vesileyle bizler de Manisa olarak, bunu gururla söylüyorum, Litvanya’nın Vilnius şehrinde, oradaki Müslüman kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılayabilecek büyük bir cami yapımına 300 bin liranın üzerinde katkı sağladık.” şeklinde konuştu.

Manisa’daki camiler ve din görevlileri hakkında da bilgi veren Müftü Sinan Cihan, “Merkezde 86, beldelerde 20, köylerde 106 olmak üzere toplam 212 camimiz bulunuyor. İl genelinde ise toplam bin 694 cami ve mescidimiz var. Din görevlileri sayısı ise il genelinde toplam 2 bin 336.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.