Dolar 34,1157
%0.29
Euro 38,1314
%0.2
Altın 2.875,580
%1.64
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Rektör Vekili Pekacar: Hacıbektaş isminin verilmesi memnuniyet verici

Rektör Vekili Pekacar: Hacıbektaş isminin verilmesi memnuniyet verici

Nevşehir Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Çetin Pekacar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan demokratikleşme paketi içerisinde yer alan Nevşehir Üniversitesi'nin adının Hacıbektaş-ı Veli Üniversitesi olarak değiştirilmesi...

  • Ege Postası
  • 30.09.2013 - 15:34
Nevşehir Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Çetin Pekacar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan demokratikleşme paketi içerisinde yer alan Nevşehir Üniversitesi'nin adının Hacıbektaş-ı Veli Üniversitesi olarak değiştirilmesi kararını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. Nevşehir Üniversitesi öğrencilerinden bir bölümü kararı desteklerken, bir kısmı da Nevşehir Üniversitesi olarak kalmasını, bir kısmı da 'Kapadokya Üniversitesi' olmasını istediklerini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Demokratikleşme Paketi içerisinde 17 Mayıs 2007 tarihinde hizmete giren Nevşehir Üniversitesi'nin adının Hacıbektaş-ı Veli olarak değiştirileceğini açıkladı.

Açıklama sonrasında makamında konuyla ilgili olarak basın mensuplarına açıklama yapan Nevşehir Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Çetin Pekacar, tüm insanlık için önemli bir değer olan Hacıbektaş-ı Veli'nin üniversitelerine isminin verilmesini memnuniyetle karşıladıklarını ve kanun çıktıktan sonra üzerlerine düşeni yapacaklarını söyledi.

Nevşehir Üniversitesi'nin isminin Hacıbektaş Veli Üniversitesi olarak değiştirilmesinin bir süredir gündemde olan bir konu olduğunu hatırlatan Rektör Vekili Prof. Dr. Pekacar, "Bugün Sayın Başbakanımızın yaptığı açıklamayla yeniden gündeme gelmiş oldu. Hacıbektaş-i Veli, bizim için çok önemli bir değerdir. Sadece Nevşehir için değil Türkiye ve tüm Türk dünyası halkları için çok önemli bir değerdir. Hatta insanlık için çok önemli bir değerdir. Hükümetimizin bu konuda karar alması halinde, bugün Başbakanımızın yaptığı açıklama ile bunun yapılacağı açıklandı. Üniversitelerin kurulması ve isminin değiştirilmesi ancak kanunla mümkündür. Bunun olması halinde biz memnun oluruz. Böylesine büyük bir değerin isminin üniversitemize verilmesi bizim için memnuniyet vericidir. Hacıbektaş-i Veli böylelikle tüm insanlık tarafından daha iyi tanınacaktır. Böyle bir karar alınırsa 'hayırlı olsun' deriz. Bundan sonra üniversitenin isminin değişmesi için bir kanun çıkması gerekiyor. Gerisini biz yaparız." dedi.

    ÖĞRENCİLER KARARSIZ

    Nevşehir Üniversitesi'nde öğrenim gören öğrenciler ise isim değişikliği konusunda değişik görüşlere sahip. Öğrencilerin bir kısmı şehrin ismini taşıyan adın değişmesini istemezken, bir kısmı önemli olanın isim değil eğitimin kalitesi olduğunu söyledi.

    Öğrencilerden Kapadokya Üniversitesi önerileri de gelirken, bir kısım öğrenci de önemli bir değer olan Hacıbektaş-ı Veli'nin verilmesine olumlu baktıklarını ifade etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.