Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Canik Belediye Başkanı Genç: Şehir ortak akılla yönetilmeli

Canik Belediye Başkanı Genç: Şehir ortak akılla yönetilmeli

Samsun Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Esnaflarımızın bir araya gelerek Yabancılar Pazarı'nı oluşturması, bu şehirde birlikte hareket edildiğinde güzel sonuçların ortaya çıktığına en güzel örnektir. Sadece esnaf değil, yöneticiler...

  • Ege Postası
  • 22.07.2013 - 17:43
Samsun Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Esnaflarımızın bir araya gelerek Yabancılar Pazarı'nı oluşturması, bu şehirde birlikte hareket edildiğinde güzel sonuçların ortaya çıktığına en güzel örnektir. Sadece esnaf değil, yöneticiler de işadamları da birlikte hareket etmeli, şehir ortak akılla yönetilmeli." dedi.

        Osman Genç, esnafın daveti üzerine Samsun Yabancılar Pazarı'nı ziyaret etti. Samsun Yabancılar Pazarı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin misafiri olan Başkan Genç, burada Dernek Başkanı Olcay İnanç ve dernek yöneticileriyle görüştü. İnanç'tan pazarın sorunlarını ve esnafların isteklerini dinleyen Başkan Genç, Yabancılar Pazarı'nın, potansiyeli, istihdam imkanı ve iş hacmi bakımından Samsun için önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

        "HER GÖRÜŞ DEĞERLİ"

        Dernek ziyaretinin ardından pazarda bulunan dükkanları tek tek gezen ve esnaflarla görüşen Başkan Genç, dükkan sahipleriyle sohbet etti. Pazar esnafının yakın ilgi gösterdiği ziyarette esnafların fikirlerini alan Başkan Genç, şehrin gelişmesi noktasında esnafından işadamına, vatandaşından yöneticisine kadar herkesin fikrini söylemesi gerektiğini belirtti. Kendileri için herkesin fikrinin önemli olduğunu vurgulayan Başkan Genç, "Şehir için her görüş değerli." dedi.

        "YABANCILAR PAZARI ÖNEMLİ"

        Yabancılar Pazarı'nın insan sirkülasyonu fazla olan bir yer olduğunu ifade eden Genç, "Yabancılar Pazarı sadece Samsun'dan değil, bölgeden de insanları kendine çekiyor. Bu şehre gelen herkes buraya mutlaka uğruyor. Bunun haricinde 3 bin civarında esnafın bulunduğu Yabancılar Pazarı, çalışanları ve aileleri ile birlikte belki de 15-20 bin kişi için ekmek kapısı konumunda. Pazarda iş hacmi çok yüksek. Katma değeri yüksek bir alışveriş merkezi." diye konuştu.

        "AVANTAJLAR TESPİT EDİLMELİ"

        Samsun'un tarih boyunca çok önemli bir şehir olduğuna işaret eden Genç, "Ticaret başladığından beri önemli bir ticaret merkezi olan Samsun maalesef bugün avantajlarını eskisi gibi kullanamıyor. Samsun'un dünya şehirleriyle rekabet edebilecek avantajlarını iyi tespit edebilmeliyiz. Topyekün bir dönüşüme ihtiyaç var. Şehrin topyekün kazanacağı, ekonomik refahı artırıcı projeler üretilmeli. Mesela esnaflarımızın bir araya gelerek Yabancılar Pazarı'nı oluşturması, bu şehirde birlikte hareket edildiğinde güzel sonuçların ortaya çıktığına en güzel örnektir. Sadece esnaf değil, yöneticiler de, işadamları da birlikte hareket etmeli, şehir ortak akılla yönetilmeli" şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.