Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çocuk ve Gençlik Merkezi öğrencileri Avrupa yolunda

Çocuk ve Gençlik Merkezi öğrencileri Avrupa yolunda

Adana 75.Yıl Çocuk ve Gençlik Merkezince hazırlanan 'Yeni mesleklere ulaşma yolları, yeni danışmanlık ve rehberlik yöntemleri' konulu proje, Avrupa Birliği Bakanlığı Ulusal Ajansı tarafından kabul edildi. Leonardo Da Vinci Projesi kapsamında...

  • Ege Postası
  • 22.07.2013 - 16:46
Adana 75.Yıl Çocuk ve Gençlik Merkezince hazırlanan 'Yeni mesleklere ulaşma yolları, yeni danışmanlık ve rehberlik yöntemleri' konulu proje, Avrupa Birliği Bakanlığı Ulusal Ajansı tarafından kabul edildi.

Leonardo Da Vinci Projesi kapsamında hazırlanan projeyle Gençlik Merkezi öğrencileri, idareci ve öğretmenleri eşliğinde İngiltere, Fransa ve İtalya’da işsizlik sorunu ve istihdama yönelik mesleki çalışmalar konularında incelemeler yapacak. Özellikle Doğu ve Güneydoğu'dan göçle gelen ailelerin sokakta çalışan çocuklarının rehabilitasyonuna yönelik çalışmalar yapan Gençlik Merkezi, alan taramasıyla tespit edilen çocukları sokaktan alarak eğitime ve mesleğe yönlendiriyor. 120 çocuğun kayıtlı olduğu Gençlik Merkezine devam eden çocuklara ve ailelerine yönelik birçok sosyal sportif kültürel eğitsel ve meslek edindirici faaliyet yapılıyor.

Bu arada yetkililer, yapılan projeyle Türkiye'de ve dünyada işsizlik sorununun çözümü ve geleceğin mesleklerinin neler olabileceği konularında yurt dışı ortaklarıyla çalışma yapılacağını belirtti. Yetkililer ayrıca çalışmalar sonucunda mesleki rehberlik servislerinin hizmet kalitesinin araştırılacağını ifade etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.