Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gıda satış ve üretim merkezlerini denetlendi

Gıda satış ve üretim merkezlerini denetlendi

Erzurum Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Ramazan sebebiyle il merkezinde gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde gıda denetimi gerçekleştirdi. Teknik ve temizlik kurallarına uymayan işletme sahiplerine...

  • Ege Postası
  • 22.07.2013 - 16:26
Erzurum Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Ramazan sebebiyle il merkezinde gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde gıda denetimi gerçekleştirdi. Teknik ve temizlik kurallarına uymayan işletme sahiplerine uyarıda bulunuldu.

Müdürlüğe bağlı 7 ekip il merkezindeki lokanta, pastane, yemek fabrikası, fırın gibi gıda üretim ve satış merkezlerinde denetim yaptı. Ramazan süresince vatandaşların sağlıklı, güvenilir gıda maddelerini tüketmesi için başlatılan denetimler ilçelerde de gerçekleştirildi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekerya Erdurmuş, Ramazan süresince gıda satış ve imalatçılarının denetiminin devam edeceğini söyledi.

Gıda denetimlerinin Ramazan ayında ağırlık kazandığını hatırlatan Erdurmuş, "İlimiz merkez ve 20 ilçemizde Ramazan ayı süresince daha etkin bir denetim için halihazırda yapılmakta olan rutin denetimlere ek olarak Ramazan ayı denetim ekibi programı hazırlanmış olup, bu program gereği her ilçe müdürlüğünde birer, il müdürlüğümüz Gıda ve Yem Şube Müdürlüğümüz bünyesinde ise 7 denetim ekipbi oluşturularak mesai saati içerisinde ve mesai saati sonrası 22.00-24.00 saatleri arasında gece denetimleri düzenlenmek suretiyle özellikle toplu iftarların yapıldığı yerler ve buralara yemek sağlayan şirketler, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri tatlı ve pastacılık ürünleri, şekerleme, ekmek ve pide üretimi yapan yerler denetlenmektedir. Denetimlerde işletmeler teknik ve hijyenik açıdan değerlendirilerek gereken uyarılar yapılmakta ve yasal yaptırımlar uygulanmaktadır. Ayrıca iş yeri sahipleri ve çalışanları 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ve yönetmelikler hakkında bilgilendirilmektedir." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.