Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çelik: Çözüm insiyatifini CHP, MHP ve BDP tabanı da destekliyor

Çelik: Çözüm insiyatifini CHP, MHP ve BDP tabanı da destekliyor

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, çözüm sürecinde muhalefet partisi sözcülerinin söylediklerinden çok, o partilerin tabanının ne dediğine baktıklarını vurgulayarak, "Bu süreçte sadece AK Parti’nin değil, Cumhuriyet Halk Partisi’nin,...

  • Ege Postası
  • 20.04.2013 - 16:04
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, çözüm sürecinde muhalefet partisi sözcülerinin söylediklerinden çok, o partilerin tabanının ne dediğine baktıklarını vurgulayarak, "Bu süreçte sadece AK Parti’nin değil, Cumhuriyet Halk Partisi’nin, Milliyetçi Hareket Partisi’nin ve BDP’nin tabanının da çözüm süreciyle ilgili insiyatifi destekliyor." dedi.

Partisinin Yüreğir Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, halkın yürütülen çözüm sürecine büyük destek verdiğini belirtti. Türkiye’deki ayrılıkların temelinde tek parti döneminde uygulamaya sokulan bir takım ırkçı yaklaşımların yattığını ifade eden Bakan Çelik, hükümet olarak bu sorunun çözümü için büyük bir insiyatif aldıklarını ifade etti. Tek parti döneminde ırkçılığın bir virüs gibi bu topraklara nakşedildiğini dile getiren Çelik, “Büyük acılar çekildi bu topraklarda. Ama milletimiz büyük bir vakarla, taşkınlıklara başvurmadan, şiddete başvurmadan, büyük bir devlet geleneğinin temsilcisi olduğunu gösterir şekilde her zaman vakarla, ağırbaşlılıkla ve sabırla bu büyük demokrasi mücadelesini yürüttü.” dedi.

SİLAHA BAŞVURMANIN HİÇBİR MEŞRUİYETİ KALMAMIŞTIR

Türkiye’de gelinen aşamada hiç kimsenin herhangi bir demokrasi talebi için silaha başvurmak zorunda kaldığını söylemesinin hiçbir meşruiyetinin kalmadığının altını çizen Bakan Çelik, “Türkiye’nin demokrasisi, Türkiye’deki hak ve hürriyetler düzeni ve bölgemizdeki demokratikleşme gelişmeleri öyle bir aşamaya gelmiştir ki, herkes şunu görüyor, Türkiye’de eğer herhangi bir kesim herhangi bir hakkı talep edecekse, bunun en etkili yolu, meşru siyasi sistem içerisinde, sivil siyaset yoluyla, siyasal katılım kanallarına başvurarak bu hak ve hürriyet için siyasi mücadele vermektir. Artık hiç kimsenin terörün meşruiyetine ya da terör üzerinden bir meşruiyet ürettiğine dair hiçbir şekilde bir gerçekliği olmayan, hiçbir şekilde meşruluğu olmayan bir argümana rastlanmasının imkanı kalmamıştır. Silahlı unsurların bu sebeple ülke topraklarının dışına çıkması için çözüm sürecinde biz bu inisiyatifi ortaya koymuştur.” diye konuştu.

Muhalefetin ise vatandaşların zihninde bulanıklık yaratmak için bir sürü yanlış beyan ortaya koyduğunu vurgulayan Bakan Çelik, “Aslında gönül isterdi ki, Türkiye'nin içerisindeki bu büyük projenin, silahlı unsurların yurt dışına çıkarılmasını, Türkiye’nin içerisindeki sosyal barışın daha da güçlendirilmesi inisiyatifini keşke herkes bir parçası olsaydı. Keşke bu büyük inisiyatifin, bu büyük mücadelenin, bu büyük riskin ve bunun neticesinde bu ülke getirilecek büyük kazanımların parçası, diğer muhalefet partilerinin olsaydı. Keşke hiç kimse bunu bir siyasi rekabet alanı ya da bir siyasi mücadele alanı olarak görmesin. Çünkü biz biliyoruz ki Cumhuriyet Halk Partisi’nin tabanındaki kardeşlerimiz de, Milliyetçi Hareket Partisi’nin tabanındaki kardeşlerimizin de gönlünden geçen şey, büyük bir çoğunluğuyla şu anda yürütülen çözüm süreci ile ilgili projedir. O sebeple biz, o partilerin sözcülerinin söylediklerinden çok, o partilerin tabanının ne dediğine bakıyoruz ve netice itibariyle şunu görüyoruz, sadece AK Parti’nin değil, Cumhuriyet Halk Partisi’nin, Milliyetçi Hareket Partisi’nin, BDP’nin tabanı da çözüm süreciyle ilgili bu büyük inisiyatifi desteklemektedir.” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.