Dolar 34,1473
%0.15
Euro 38,0773
%-0.04
Altın 2.882,380
%0.26
Bist-100 9.959,00
%0.6

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çelik: Reyhanlı saldırısında ihmal varsa gereği yapılmalıdır

Çelik: Reyhanlı saldırısında ihmal varsa gereği yapılmalıdır

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Hatay Reyhanlı’daki saldırıya ilişkin ihmal iddiaları hakkında konuştu. Saldırı ile ilgili müfettişlerin çalıştığını belirten Çelik, “Bir ihmal ve kasıt varsa...

  • Ege Postası
  • 17.05.2013 - 15:00
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Hatay Reyhanlı’daki saldırıya ilişkin ihmal iddiaları hakkında konuştu. Saldırı ile ilgili müfettişlerin çalıştığını belirten Çelik, “Bir ihmal ve kasıt varsa yapılacak araştırmalardan sonra ortaya çıkacaktır. İhmal varsa, elbette gereğinin yapılması gerekiyor.” dedi.

Hüseyin Çelik, gündemdeki konuları ve yaşanan son gelişmeleri değerlendirmek için, parti merkezinde basın toplantısı düzenledi. Çelik, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, ABD Başkanı Barack Obama ile yaptığı görüşmenin sonunda Suriye konusundaki Türkiye’nin beklentilerinin karşılanıp karşılanmadığının sorulması üzerine Çelik, “ABD Başkanı ve Sayın Başbakan Erdoğan, Esed’in eli kanlı bir diktatör olduğunda ve uluslararası diplomatik baskının uygulanması konusunda hem fikirdirler. Kim ne bekliyo? Obama ile görüşüldükten sonra, NATO veya ABD uçaklarının Şam’ı bombalayacağı beklentisi var mıyd? Böyle bir beklenti içerisinde misini? Yarın ne olacak bilemeyiz. Türkiye, Suriye’deki bataklığın içine çekilir mi, diye merak edenler var. Hayır Türkiye buna gelmez. Belki ‘cömert’ derler maldan, ‘cesur’ derler candan ederler. Biz bu gazlara gelmeyiz. Bu şu anlama gelmiyor: Esed’in bize verdiği bütün sıkıntılara sesimizi çıkarmayıp çekeceğiz anlamına da gelmiyor.” ifadelerini kullandı.

“İHMAL VARSA GEREĞİ YAPILMALIDIR”

Reyhanlı saldırısı ile ilgili Başbakan Erdoğan’ın söylediği ‘kopukluk var’ ifadesinin giderilip giderilmeyeceğine ilişkin de Çelik, şöyle konuştu: “Böyle vahim bir hadise meydana geldiyse bunun incelenmesi gerekiyor. Başbakan da, bu konu ile ilgili denetim ve teftiş kurumlarına talimat vermiştir. İlgili arkadaşlar ile görüştüm. Müfettişler çalışıyorlar. Bu araştırma yapıldıktan sonra gerçekten bir ihmal, hata, kusur varsa... Böyle bir meselede görevlilerin kasıt içinde olacağını aklımızdan bile geçirmeyiz. Bu, yapılacak inceleme ve araştırmalardan sonra ortaya çıkacaktır. Bunun faili, suçlusu, sorumlusu kimse, ne yapılması gerekiyorsa yapılacaktır. Ayrıca haksız yere de kendi güvenlik birimlerimizi de hırpalamamalıyız.”

“MIZRAK ÇUVALA SIĞMIYOR”

Çelik, mültecilere yönelik yapıldığı iddia edilen saldırılara ilişkin de şu açıklamalarda bulundu: “Hatay halkı, Suriye’den gelen mültecilere bağrını açmıştır. Fakat, CHP politikaları ve oradaki bazı CHP milletvekilleri, bölgede Suriyeli muhaliflere yönelik nefret uyandırma çabası var. Esed’e sempati, onlara antipati oluşturmaya çalışan gruplar var. Bunlar, çok gizli saklı değil. Bunların gazeteleri de var. Orada ölümle burun buruna gelen insana, ‘kardeşim orada kalın’ diyen bir izan var m? O gazeteleri takip ederseniz maalesef Suriyeli muhaliflere 'terörist' ifadesi kullanılıyor, Beşar Esed'e de övgüler diziliyor. Bunun sahibi bir CHP'li milletvekilidir. Mızrak çuvala sığmıyor. Türkiye'nin Suriye politikalarını birileri anlamak zorundadır. Arkadaşlar canım cicim dediğiniz, bağrınıza bastığınız, bütün insani duygularını paylaştığınız birisiyle gün gelip boşanıyorsunuz. Geçmişte iyi olduğunuz bir insanla daha sonra kötü olma ihtimaliniz, kötü olduğunuz kişiyle iyi olma ihtimaliniz var. Beşar Esed uzatılan dost elini ısırdıysa biz ne yapalım. Kılıçdaroğlu gibi ona olan aşkımızı sürdürelim mi'"

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.