Dolar 34,1864
%0.15
Euro 38,1366
%-0.28
Altın 2.924,570
%-0.3
Bist-100 9.771,00
%-0.59

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli'de mutlu son

Çiğli'de mutlu son

Çiğli Belediye Meclisi Temmuz ayı 2.oturumu Belediye Başkanı Hasan Arslan başkanlığında yapıldı. Toplantıda Yeni mahallede halkı tarafından tepki ile karşılanan İmar revizyon planları tartışmalar sonucunda iptal edildi. Belediye Başkanı Hasan Arslan ile AK Parti grup sözcüsü Atilla Atlı arasında tartışmaya neden oldu.

  • Ege Postası
  • 04.07.2014 - 22:47
EGEPOSTASI HABER SERVİSİ- Çiğli Belediyesinin İmar revizyonu yapmak istediği Yeni Mahallede Çiğli Belediyesi yaptığı araştırmaların sonucunda imar düzenlemesinden vaz geçti. Çiğli Belediye Meclisi Temmuz ayı 2. Oturumunda yapılan toplantıda Belediye Başkanı Hasan Arslan "Yeni mahalle de İmar revizyonu  yapılan çalışmalar yapılacak alanda koruma planı yapılması gerekmesine rağmen halkımızın istediği bir şeyi yapmamı söz konusu değil, bu neden  ile bu çalışmaları bitirdik" dedi.
 Arslan Sözlerine söyle devam etti; "Yeni mahalle halkı için biz bir araştırma içinde olduk. Biz koruma amaçlı yapacaktık bunu bir baktık ki her sokakta bir yapı yapılmış.Bürokrat arkadaşlarıma çok teşekkür ederim iyi bir çalışma çıkardılar. O çalışma sonucunda korunabilecek bir yapının olmadığını gördük. Burada yapılacak yapıların ye hepsini yıkacaktık yada hiç birine karışmayacaktık. Bunlar bir milli servet, yatırımlar yapılmış binalar yapılmış biz bu nedenden dolayı, Sosyal Demokrat düşüncemizden dolayı biz halka saygı duyarız, biz o zamanda dedik rahat olun araştırmalar yapılıyor dedik. inanın tüm içtenliğim ile söylüyorum, 3-5 yıl sonra otopark sıkıntısı yaşayacağız.Yeşil alan sıkıntısı yaşayacağız, yapacak başka bir şey yok hep birlikte ortak aldığımız karara uyacağız.Bu kararın hepimize hayırlı olsun" dedi


ATLI"HALKIN GÖRÜŞÜNÜ ALMALIYDINIZ"
Bunun üzerine AK Parti Grup sözcüsü Atilla Atlı, "Başkanım siz yeni mahallede imar revizyonu yapacaktınız değil m? bunun yapmadan önce Yeni Mahalle halkı ile görüşebilirdiniz, siz bu kentin şehreminisiniz, Başkanım burada imar düzenlemesi yapılması gerektiğini biliyorum. Bu imar olanlarını halk istediği zaman yapalım. Yeni mahallede yapılan imar revizyon planlarından dolayı  çok insan mağdur insanların mağduriyetinin bir an önce girmeniz gerekiyor."demesi üzerine sinirlenen Belediye Başkan Arslan söze girerek, "Bu iş şov meselesi olamaz. Koruma alanımızın çok olmasına rağmen,halkımızın düşüncelerine saygı duymalıyız, bunun üzerine kalkıp prim yapmayın. Biz zaten burada bu işlerle uğraşıyoruz.Atilla Bey siz makinacısınız bu işlerden anlamazsınız. Bir yerle ilgili İmar revizyon olanı kararı aldığınız zaman   imar durumu durur. Biz bu olayı kısa sürede çözmek zorundaydık. Şimdi kalkıp bu olayı başka yerlere çekmeyin.Ben Yeni mahalle halkını sizden daha fazla tanıyorum."dedi Tartışmaların ardından Meclis salonunda yapılan oylamadan oy birliği ile Yeni mahallede yapılması planlanan  İmar revizyon planlları oy çokluğu ile iptal edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.