Dolar 34,2311
%0.26
Euro 37,7891
%0.04
Altın 2.929,050
%0.45
Bist-100 8.898,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çöpteki bebeğin ailesi Gaziantep’e dönüyor

Çöpteki bebeğin ailesi Gaziantep’e dönüyor

Kayseri’de yerel bir gazetede çıkan 'Çöpten Çocuk Yuvası' başlıklı habere konu olan 1.5 yaşındaki Erol Zurna’nın ailesinin Gaziantep’e döneceği öğrenildi. Mevsimlik işçi olan aile fertlerinin Kayseri’de çalışırken atık kağıtları...

  • Ege Postası
  • 20.09.2013 - 10:15
Kayseri’de yerel bir gazetede çıkan 'Çöpten Çocuk Yuvası' başlıklı habere konu olan 1.5 yaşındaki Erol Zurna’nın ailesinin Gaziantep’e döneceği öğrenildi. Mevsimlik işçi olan aile fertlerinin Kayseri’de çalışırken atık kağıtları da toplayarak aile ekonomisine katkı sağladığı belirlendi.

Kayseri Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şerafettin Akyüz, haber üzerine çocuğun bulunarak ailesi ile görüşüldüğünü hatırlattı. Ailenin çocuğu kurumumuza verme yada çalışma süresinde kreşe bırakma önerilerine kabul etmediğini hatırlatan Akyüz, “Aile ile kurum personelimiz görüşme yaptı. Herhangi bir yardım talebi söz konusu olmadı. Biz aile fertlerinin birçoğunun Gaziantep ilinde olduğunu öğrendik. Zurna ailesi de Gaziantep ilimizin Nizip ilçe nüfusuna kayıtlı. Buraya da mevsimlik işçi olarak çalışmaya gelmişler. Belli dönemlerde de buraya gelmeye devam edeceklerini öğrendik. Yardımlarımızı talep etmeyen aile, 15-20 gün içinde Gaziantep’e döneceğini beyan etti. Kiralık evde kalan ailenin bundan sonrası içinde takibi yapılacak.” dedi.

Atık kağıtların bulunduğu çuval içinde otururken fotoğrafları çıkan Erol Zurna’nın bulunması ve ailesine yardımcı olunması için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı birkaç gün önce talimat vermişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.