Dolar 34,1130
%0.29
Euro 38,1306
%0.19
Altın 2.878,410
%1.74
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çorum Belediyesi makine parkurunu zenginleştirdi

Çorum Belediyesi makine parkurunu zenginleştirdi

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve başkan yardımcıları, Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne yeni alımı yapılan araçları tanıttı. Belediyenin araç filosuna; kanalizasyon izleme ve asfaltlama ile birlikte 4 yeni araç daha katıldı.Belediye...

  • Ege Postası
  • 30.09.2013 - 15:49
Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve başkan yardımcıları, Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne yeni alımı yapılan araçları tanıttı. Belediyenin araç filosuna; kanalizasyon izleme ve asfaltlama ile birlikte 4 yeni araç daha katıldı.

Belediye Başkanı Külcü, yeni araçların teslim töreninde yaptığı konuşmada büyük şehirlerde olmayan araçlar aldıklarını ifade etti. Çorum Belediyesi'ni diğer belediyelerin çok çok önüne geçiren faktörün araç filolarında yaptıkları değişimler olduğunu dile getiren Külcü, ''İnanıyoruz ki bu çalışmalar araç alımları bizim bir yandan işimizi kolaylaştırırken bir yandan da yaptığımız işin kalitesini yükseltiyor. Hemen her müdürlüğümüze ihtiyaç neyse gerekli adımlarımızı attık. 2010 yılında hatırlarsınız bu makinadan bir adet daha aldık. O zaman 700 bin lira civarında bir ödeme yapmıştık. Bu defa belki Türkiye'deki değişime de işaret eder bir rakam olarak 4 yıl önce 700 bin liraya aldığımız makineyi bugün devlet malzeme ofisinden 600 bin liraya aldık. Dün Çorum Belediyesi'nde bu makineden bir tane yokken bugün o makineden 2 adet aldık ve halkımızın hizmetine sunduk. Biz bu makinelerle sadece kendi işimizi yapmıyoruz. İlçelerimize adeta abilik yaparak onların da asfaltlama işlemlerini yapıyoruz.'' dedi.

Şu ana kadar Çorum Belediyesi'nin ilçelere yaptığı yatırım miktarının 6.5 milyon TL olduğunu kaydeden Başkan Külcü, yeni olan büyük şehir belediyeler dahil birçok büyük şehrin böyle büyük yatırımları olmadığını dile getiren Külcü, ''Biz istiyoruz ki her kardeşim yaşadığı yerde olabildiğince mutlu ve huzurlu olsun.'' dedi.

'ÇORUMA ŞU ANA KADAR 510 BİN TON ASFALT DÖKTÜK'

Belediye Başkanı Külcü, öngörülen her yıl 100 bin ton asfaltlama çalışmasındaki hedeflerini aştıklarını dile getirerek, ''Şu ana kadar 4. yıldayız 510 bin ton asfalt döktük. 2 aylık bir süremiz kaldı ve bu süre sonun da 550 bin ton asfaltlama çalışması yapmış olacağız. Ve az önce anahtarını teslim ettiğimiz kanal görüntüleme aracımızı aldık. 500 bin TL'ye mal oldu ve bunların parasını nakit ödüyoruz. Yeni bir aracımız daha var kaçak su kullanımı için 500 bin TL'ye aldık. İlçelerimiz çevre iller bunu duyanlar hemen bize geliyor ve 2 günde bizde çalışsa bize gönderseniz diyorlar. Hafıza-i beşer nisyan ile maluldur. Üzerinden vakit geçince unutuyoruz. Sanki bunlar 5-10 yıl önce yapıldı. 5 yıl önce belediyemiz kiraladığı araçlara aylık kira 135-140 bin lira para ödüyordu. Bugün biz araçlarımızı kendimiz aldık ve aylık taksitle 140 bin lira ödüyoruz. Hem sıfır araçlarla hizmet ediyoruz hem de 3 yılın sonunda bu araçların tamamı belediyemize kalıyor.'' dedi.

'ÇORUM'DA ÇÖPLER YER ALTINDA MUHAFAZA EDİLİYOR'

Çorum Belediyesi tarafından 2 yıl önce hayata geçirilen bir proje ile görüntü kirliliği oluşturan çöp konteynerlerinin yerine alınan yeni cihazlarla çöpler yer altında muhafaza ediyor. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü bu konuya da değinerek, Antalya, Samsun gibi büyük şehirler olmak üzere Anadolu'ya bu sistemi ilk kendilerinin getirdiğini söyledi. Birçok şehirden yer altı çöp konteynerlerini incelemeye geldiklerini ifade eden Külcü, ''Biz bu sistemi getirmeden önce çöp konteynerlerinin kenarlarında köpekler, kediler bulunuyor ve vatandaşlarımız bundan rahatsızlık duyuyorlardı. Görüntü kirliliği de zaten hat safhadaydı. Biz bu çöpleri yer altına aldık ve bununla birlikte birçok belediye geldi ve bunları inceledi. Bazıları örnek aldı ancak bazıları buna bütçelerinin de yetmeyeceğini söyleyerek gerisin geriye gitti.'' diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.