Dolar 34,1130
%0.29
Euro 38,1306
%0.19
Altın 2.878,410
%1.74
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı ile yaptığı görüşmede, Somali ve Etiyopya arasındaki gerginliği çözmek için Türkiye'nin ikinci tur görüşmelerle somut sonuçlar elde etmeyi hedeflediğini belirtti.

  • Ege Postası
  • 12.08.2024 - 09:43

Büyükelçilik aracıyla kaza yaparak motokurye Yunus Emre Göçer'in ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud, kazadan sonra Türkiye'den diplomatik pasaportla kaçmış, yargılama süreci de Somali-Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerden güç alarak ilerlemişti.

Somali Cumhurbaşkanı ve oğluyla ilgili uzun zamandır tartışmalı gündemler sürerken iktidar tarafından bu gündemlere dair hiçbir adım atılmamıştı. Aradan geçen zamandan sonra AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ile telefonda diplomatik ilişkileri görüştü.

Erdoğan ve Mahmud'un görüşmesinde, Türkiye ile Somali ilişkileri ele alındı. Somali ile Etiyopya arasındaki gerginlik, bölgesel ve küresel gelişmeler değerlendirildi.

İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Erdoğan’ın, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ile telefonda görüşme yaptığı belirtildi.

"SOMALİ İLE ETİYOPYA ARASINDAKİ GERGİNLİK ELE ALINDI"

İletişim Başkanlığı’nın X hesabından yapılan açıklama şu şekilde:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Türkiye ile Somali ikili ilişkileri, Somali ile Etiyopya arasındaki gerginlik, bölgesel ve küresel gelişmeler ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye ile Somali arasındaki iş birliğinin önemini vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somali’nin Etiyopya ile yaşadığı gerginliğin çözümü için Türkiye’nin gayretlerine devam edeceğini, iki ülke arasında uzlaşının tesisi için Türkiye’de gerçekleşecek ikinci tur görüşmelerinde somut sonuçlar beklendiğini belirtti.” (HALK)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.