Dolar 34,1205
%0.07
Euro 38,1074
%0.04
Altın 2.882,180
%0.25
Bist-100 9.900,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cumhurbaşkanı Gül, Portekiz izlenim ve fotoğraflarını paylaştı

Cumhurbaşkanı Gül, Portekiz izlenim ve fotoğraflarını paylaştı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Portekiz’e yaptığı ziyaretle ilgili izlenimleri ve fotoğrafları sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından takipçileri ile paylaştı. Lizbon’un İstanbul’a benzerliği ile bilinen bir şehir olduğunu söyleyen...

  • Ege Postası
  • 09.05.2013 - 16:38
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Portekiz’e yaptığı ziyaretle ilgili izlenimleri ve fotoğrafları sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından takipçileri ile paylaştı.

Lizbon’un İstanbul’a benzerliği ile bilinen bir şehir olduğunu söyleyen Gül, Lizbon’un yedi tepesi, köprüleri ve tarih dolu bir geçmişinin olduğunu vurguladı. Lizbon Belediye Başkanının çok popüler biri olduğunu aktaran Gül, “Tarihi belediye sarayında Lizbon’un anahtarını törenle verdi. Ayrıca bize bir de sürpriz yaptı. Türkçe öğrenen Portekizli çocuklar bizi Türkçe konuşarak karşıladı.” ifadelerini kullandı.

KAŞİFLERİ İLE MEŞHUR

Portekizli kaşiflerin okyanus ötesi keşifleri ile meşhur olduğunu hatırlatan Gül, Portekizli kaşiflerin Hindistan’dan Brezilya’ya birçok yeri keşfettiklerini belirtti. Gül, "Portekiz’e yaptığım devlet ziyaretinden döndüm. Oradaki bazı güzellikleri sizlerle paylaşacağım. Lizbon İstanbul’a benzerliği ile bilinen bir şehir. Lizbon yedi tepesi, köprüleri ve tarih dolu bir geçmişi var. Portekizliler imparatorluk görkemlerini tüm merasimlerde koruyor. Portekiz Cumhurbaşkanı Silva ile eşi bizi karşıladı. Tarihi parlamento binasını bütün partilerden milletvekilleri ile ziyaret edip görüşmelerde bulundu." bilgisini verdi.

"SİNTRA EN MEŞHUR YERLERDEN BİRİ"

Portekiz’e çok sayıda Türk işadamı ile gittiğini aktaran Gül, “Portekiz’e çok sayıda Türk işadamı ile gittim. Türk-Portekiz İş Forumu'na Cumhurbaşkanı Silva ile katıldık, işadamlarını karşılıklı olarak teşvik ettik. Lizbon’un önemli saraylarından birinde düzenlenen kültür programına Portekiz Cumhurbaşkanı ve eşiyle birlikte çok sayıda Portekizli katıldı. Program sırasında Cumhurbaşkanlığı Türk Musikisi Korosu’ndan Dilek Türkan ‘Üsküdar’a Giderken’ ile birlikte Portekizlilerin meşhur Fado müziğini Portekizce söyledi ve çok beğenildi.” diye ekledi.

Endülüs İslam medeniyetlerinin Portekiz ile birlikte İspanya ve İber Yarımadası’nda yüzyıllarca hüküm sürdüğünü hatırlatan Gül, “Dolayısıyla orada çok büyük eserler bıraktılar. Bugün UNESCO koruması altındaki Sintra en meşhur yerlerden biri. Saraylarda özellikle Türk denizcilerin izleri tavan süslemelerinde büyük bir itina ile resmedilmiş. Ne de olsa vaktiyle denizlerde karşı karşıya gelmiştik.” şeklinde yorum yaptı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.