Dolar 34,1538
%0.17
Euro 37,9215
%-0.45
Altın 2.871,980
%-0.11
Bist-100 9.895,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Davutoğlu, NSU mağduru ailelerle görüşecek

Davutoğlu, NSU mağduru ailelerle görüşecek

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Stratejik Diyalog Mekanizması ile Batı Avrupa Başkonsoloslar toplantıları için gideceği Almanya seyahatinde, aşırı sağcı NSU terör hücresinin mağduru ailelerle de görüşecek.Dışişleri Bakanlığı,...

  • Ege Postası
  • 09.05.2013 - 16:11
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Stratejik Diyalog Mekanizması ile Batı Avrupa Başkonsoloslar toplantıları için gideceği Almanya seyahatinde, aşırı sağcı NSU terör hücresinin mağduru ailelerle de görüşecek.

Dışişleri Bakanlığı, Ahmet Davutoğlu’nun 11-12 Mayıs tarihleri arasında Almanya’ya gerçekleştireceği ziyaretin programını paylaştı. Davutoğlu’nun; Türkiye ile AFC arasında tesis edilecek Stratejik Diyalog Mekanizması’nın, dışişleri bakanlarının eşbaşkanlığında gerçekleştirilecek ilk toplantısına katılacağı, Berlin’de düzenlenecek Batı Avrupa Başkonsoloslar Toplantısı’na başkanlık edeceği açıklandı. Türkiye ile AFC arasındaki çok boyutlu dostluk ilişkilerinin ve ortaklığın daha da geliştirilip derinleştirilmesi yönündeki ortak iradenin somut bir sonucu olan Stratejik Diyalog Mekanizması'nın, ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası konularda da yeni bir işbirliği ve iletişim forumu teşkil edeceği kaydedildi.

BATI AVRUPA BAŞKONSOLOSLAR TOPLANTISI

Stratejik Diyalog Mekanizması bünyesinde kurulacak çalışma gruplarında, ikili ilişkiler başta olmak üzere, Avrupa Birliği konuları, güvenlik politikaları, terörle mücadele, ayrıca bölgesel ve uluslararası sorunların ele alınması; bu çerçevede iki ülkenin dışişleri bakanlıkları ve diğer ilgili kurumlarından temsilciler ile uzmanların bir araya gelerek, görüş alışverişinde bulunmaları ve ortak ilgi alanlarında somut işbirliği imkanlarını değerlendirmeleri öngörüldü.

Ahmet Davutoğlu’nun, Stratejik Diyalog Mekanizması çerçevesinde 12 Mayıs'ta AFC Dışişleri Bakanı Westerwelle ile ikili bir görüşme yapacağı ifade edildi.
Ayrıca Davutoğlu’nun eşbaşkanlığında yapılacak Stratejik Diyalog Mekanizması toplantısı marjında ayrıca Berlin’de Batı Avrupa Başkonsoloslar Toplantısı da düzenlenecek. Sözkonusu toplantıya Batı Avrupa’da bulunan 31 Türkiye başkonsolosu yanı sıra ilgili ülkelerin TBMM Dostluk Grubu Başkanları ile yurt dışındaki vatandaşlara dönük hizmetlerde Bakanlığın beraber çalıştığı tüm kurumların temsilcileri de iştirak edeceği hatırlatıldı.

TÜRK AİLELERDEN ALINAN ÇOCUKLAR KONUSU

Batı Avrupa Başkonsoloslar toplantısında; Türk ailelerden velayeti alınan çocuklar, yabancı düşmanlığı, yurt dışında seçim düzenlenmesi, anadil eğitimi ve mesleki eğitimi, Türk toplumunun sosyal sorunları ile konsolosluk hizmetlerinin iyileştirilmesi gibi vatandaşlarımızı yakından ilgilendiren temel sorunların ele alınması planlandı. Dışişleri Bakanı, aşırı sağcı NSU terör hücresinin mağduru Türk ailelerle de bir araya gelecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.