Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Derelerin kardeşliği Narlıdere’de

Derelerin kardeşliği Narlıdere’de

Narlıdere Belediyesi Gençlik ve Çiçek Festivali’nin ertelenen etkinliklerinden biri olan ‘Fırtınadan Munzur’a Derelerin Kardeşliği’ paneli Belediye meclis salonunda gerçekleştirildi.

  • Ege Postası
  • 03.09.2013 - 11:57
İZMİR- Narlıdere Belediyesinin düzenlediği ‘Fırtınadan Munzur’a Derelerin Kardeşliği’ paneli ’ne Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP Narlıdere İlçe Başkanı Cafer Esen, Belediye Meclis üyeleri, Narlıdere Dersimliler derneği başkanı Hayri Beski, Dersim Dernekler Federasyonu Başkan Yardımcısı Celalettin Polat, dernek üyeleri ve Narlıdereliler katıldı.

Barış her köşeye yayılsın
Panelin başlangıcında Fırtına Havzasına kurulması planlanan Hidroelektrik Santrali'ne (HES) karşı hukuk savaşı başlatanlardan Av. Remzi Kazmaz'ın senaryosunu yazıp yönettiği "Vatandaş Mustafa" adlı belgesel film gösterildi. Bölgede yaşanan tüm olayları çarpıcı bir şekilde Vatandaş Mustafa'nın gözünden ve yorumuyla anlatıldığı filmin izlenmesinin ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Festival kapsamında yapmayı planladıkları fakat o günlerde ülkede yaşanan olaylar sebebiyle ertelenen ‘Fırtınadan Munzur’a Derelerin Kardeşliği’ panelini gerçekleştirmenin mutluluğu içinde olduklarını belirtti. Batur “ Dün dünya barış günüydü. Dünya barış günü etkinlikler kapsamında ‘Derelerin Kardeşliği’ panelini düzenleyelim dedik. Dünya barış gününde Fırtına ve Munzur derelerinin bir araya gelmesi çok anlamlı olacağını düşündük. Barışın ülkemizin ve dünyanın her köşesine yayılmasını yürekten istiyoruz ve bu vesile ile Dünya barış gününüzü kutluyorum” dedi.

Panelistler
Narlıdere Belediyesi Engelli Merkezi Müdürü Besim Toker’in moderatörlüğünde gerçekleşen Fırtınadan Munzur’a Derelerin Kardeşliği’ paneli ‘ne konuşmacı olarak Derelerin Kardeşliği Platformu Kurucularından Avukat Erol Özcan, TMMOB Metalürji Mühendisleri Odası Halk Sağlığı Komisyonu Başkanı Cemalettin Küçük, Eğitimci Yazar Celal Turna katıldı.

Vatan haini ilan edildik
Panelin ilk konuşmacısı Derelerin Kardeşliği Platformu Kurucularından Avukat Erol Özcan Fırtına vadisinin kurtulması için gerçekleştirdikleri mücadeleyi ve hukuki boyutlarını anlatan bir konuşma gerçekleştirdi. Özcan “Mücadelemiz sırasında bizim için televizyonlarda, gazetelerde dibe vurmuş solcular dendi, vatan haini dediler. Fırtına vadisinde pırıl pırıl akan dereyi verdiğimiz için vatan haini dediler. Her biri 92 kilo ağırlığında, 7500 seferde, 535 ton dinamit patlatılmasına karşı çıktığımız için vatan haini ilan edildik” dedi

Siyasetçiler gaflet uykularından uyanmalılar
İkinci konuşmacı Eğitimci Yazar Celal Turna ise sözlerine ‘Fırtınadan Munzur’a başlığı altında Fırat’ın, Dicle’nin, Aras’ın, Sakarya’nın, Büyük Menderes’in, Küçük Menderes’in ve Türkiye’de akan irili ufaklı bütün derelerin ve insanlarının hiçbir siyası fark gözetmeksizin, etnik kimlik gözetmeksizin kardeş olduğuna inanıyoruz’ diyerek başladı. Turna “Kardeşliğimizin tarihin derinliklerine kadar inmesini diliyoruz. Çok derin bağlarla birbirine kardeşçe bağlanan insanlar karşısında bugünkü siyasetçiler içinde bulundukları gaflet delalet uykularından uyanmalılar. Geçmişte ve günümüzde uyguladıkları insan ve doğa katliamına seyirci kalan hatta katkı koyanlar artık silkinip kendilerine gelirler, bizim yaşam alanlarımızı çok değişik yöntem ve kılıflarla daraltmazlar, elimizden almazlar diye umuyoruz” dedi.

Türkiye’de güçlünün hukuku geçerlidir
Panelin son konuşmacısı TMMOB Metalürji Mühendisleri Odası Halk Sağlığı Komisyonu Başkanı Cemalettin Küçük, ‘Fırtına Havzasında enerji üretmek vaadiyle yapılmaya çalışılan Hidro Elektrik Santralleri bir çimento fabrikasını bile çalıştıracak elektrik üretemez. Suya el koyma projesidir bu. Günümüz Türkiye’sinde güçlünün hukuku geçerlidir. Vatandaş Mustafa’nın kazandığı yargı kararları uygulanmıyor. Yanı başımızda Bergama’da seksenden fazla kazanılmış yargı kararı var ama hangisi uygulandı. Fırtınada bir tek mücadele edilmesi yüzünden uygulandı. Mücadele olmasaydı yargının verdiği hiçbir hükmün geçerliliği yoktu” dedi.

‘Fırtınadan Munzur’a Derelerin Kardeşliği’ panelinin sonunda Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur panele katkılarından dolayı panelistlere çiçek ve plaket takdim etti. Narlıdere Dersimliler Derneği Başkanı Hayri Beski ve Dersim Dernekler Federasyonu Başkan Yardımcısı Celalettin Polat ise etkinliğin düzenlemesinden dolayı Narlıdere belediye başkanı Abdül Batur’a teşekkür plaketi sundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.