Dolar 34,1519
%0.16
Euro 38,0483
%-0.12
Altın 2.884,180
%0.32
Bist-100 9.925,00
%0.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Devleti vatandaşın ayağına götüren kaymakam veda ziyaretinde

Devleti vatandaşın ayağına götüren kaymakam veda ziyaretinde

Samsun merkez Atakum Kaymakamı Salim Demir, 27 köyde hayata geçirdiği projelerle hem kırsaldaki yaşam standardını artırdı hemde gezici mobil hizmet aracı ile devleti vatandaşın ayağına götürmeyi başardı. Bütün köylere çocuk parkları...

  • Ege Postası
  • 16.08.2013 - 14:28
Samsun merkez Atakum Kaymakamı Salim Demir, 27 köyde hayata geçirdiği projelerle hem kırsaldaki yaşam standardını artırdı hemde gezici mobil hizmet aracı ile devleti vatandaşın ayağına götürmeyi başardı. Bütün köylere çocuk parkları kuran Kaymakam Demir, köyden kente olan göçü önlemenin en etkili yolunun kırsaldaki yaşam standardının yükseltilmesi olduğuna dikkati çekti.

İçişleri Bakanlığı Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar Kararnamesi kapsamında Ankara’nın Sincan İlçe Kaymakamlığı’na atanan Atakum Kaymakamı Demir, veda ziyaretleri kapsamında Kayagüney köyünde, vatandaşlarla helalleşti. Ziyaret programı çerçevesinde Kaymakam Salim Demir, köyde hayata geçirdiği iki hizmetin açılışını da yaptı. Çocuk oyun parkında çocuklarla vakit geçiren Demir, vatandaşların resmi işlemler için şehre gidip gelmeye zaman kaybetmemesi için Atakum Kaymakamlığı Mobil Hizmet aracını da faaliyete geçirdi.

Kaya Güney Köyü Muhtarı İsmet Akyüz, Kaymakam Salim Demir’in tayininin çıkmasından dolayı duydukları üzüntüyü dile getirdi. Muhtar Akyüz, “Sayın kaymamamızın tayini bizleri çok üzdü. Ankara’ya gittikçe kendisine sürekli uğrayacağım. Kiraladığı araçlarla mahalle yollarımızı iyileştirdi, kömürümüzü verdi. Çocuk oyun parkından yollarımıza kadar yaptığı her türlü hizmetten dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Yaptıklarını yazıp okumam lazımdı. Bize çok büyük hizmeti var. Allah ondan razı olsun. Onun katkısıyla yardımıyla bu günlere geldik. Sincan’a gittiği için de çok üzgünüz. Kat kat başarılar diliyorum.” diye konuştu.

KENTTE NE VARSA KÖYLERDE DE OLMALI
Atakum Kaymakamı Salim Demir ise ilçeye bağlı 27 köye aynı hizmetleri götürmenin mutluluğunu yaşadığını vurguladı. Demir, “Tüm vatandaşlarımız birinci sınıftır. Şehirdekiler hangi imkanlara sahipse köylerimizde de aynı olmasını istiyoruz. Çocuk parklarını her gittiğim ilçenin köylerine yaparım. Çünkü çocuk her yerde aynıdır. Oyun oynamaları için de böyle parklara ihtiyaçları var. Köydeki insanların ayağına hizmeti götürüyoruz. Hem yeşilkart, nüfus cüzdanı değişikliği, sosyal araştırma için mobil hizmet aracımızı devreye soktuk. Şehre inip gelmesi zor olan insanlarımıza bu hizmeti burada sunuyoruz. Küçük baş, büyükbaş, meyvecilik, tarla bitkileri, seracılıkla ilgili projeler yaptık. Sosyal projelere imza attık. Bunların hepsi iyi takip edildiği için geri dönüşümleri iyi sağlandı. Bu hizmetle aynı zamanda köyden kente göçü önlemeyi arzuluyoruz. Hedefimiz, köylerdeki geliri artırıp her evden 1 kişinin köyde kalmasını sağlamaktır.” şeklinde konuştu.

YETİM ÇOCUKLARA SAHİP ÇIKTI
Köyde babaları cezaevinde, annelerinin ise 6 yıl önce terk etmesi sonucu yetim kalan Samet (13) ile Utku Usta (10) kardeşleri babaanneleri Ayşe Usta'nın (80) evinde ziyaret eden Kaymakam Demir, “Bu çocuklarımıza sahip çıkarak evin ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Yeni yatak, yorgan ve ayna göndereceğiz. Ayrıca iki seçenek sundum. Zor bir karar olduğu için babalarıyla da konuşacaklar. Birincisi koruma kararı alınıp maaşları bağlanıp evlerine geri gelmeleridir. Bana göre en iyisi de bu. Çünkü iş imkanı sağlanıyor. Olmazsa sadece 1 yıl ayni nakdi yardım bağlanacak.” ifadelerini kullandı.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.