Dolar 34,2491
%0.03
Euro 37,6255
%-0.01
Altın 2.917,750
%-0.13
Bist-100 9.127,00
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Diyarbakır’daki kuyumcu hırsızlığı güvenlik kamerasında

Diyarbakır’daki kuyumcu hırsızlığı güvenlik kamerasında

Diyarbakır’da üç kişi müşteri görünümünde girdikleri kuyumcudan 3 bin TL değerindeki bir burma bileziği çaldı. Hırsızlık anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesindeki bir kuyumcuya dün akşam...

  • Ege Postası
  • 06.08.2013 - 15:00
Diyarbakır’da üç kişi müşteri görünümünde girdikleri kuyumcudan 3 bin TL değerindeki bir burma bileziği çaldı. Hırsızlık anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesindeki bir kuyumcuya dün akşam saatlerine doğru gelen üç kadın, künye ve bilezik satın alacaklarını belirtti. Üçünün de elinde çanta bulunan kadınlar, kuyumcunun kendilerine gösterdiği künye ve bileziklere baktı. Durumlarından şüphelenen kuyumcu, tezgahtar olan yeğenini de yanına çağırdı. Kadınlardan biri 2 bin 300 TL’si olduğunu belirterek bir künye almak istediğini söyledi. Kuyumcu camekandan çıkardığı künyeleri kadınlara gösterdi. Bu sırada başka bir kadın, kuyumcuya künye yerine bileziği almaları halinde daha kazançlı olacaklarını belirterek bileziklerin de kendilerine gösterilmesini istedi. İki kadın kuyumcuyla bilezik, altın ve fiyatları konusunda konuşurken yanlarındaki genç bayan, tezgahın üzerindeki bir burma bileziği alarak önce koluna taktı daha sonra çıkarıp cebine koydu. Kadınlar bir bilezik de satın alarak kuyumcudan hızlı adımlarla uzaklaştı.

Bir bileziğin eksik olduğunu gören kuyumcu güvenlik kamerasını inceledi. Tezgahın üzerindeki bileziği alan kadınlardan biri tezgahtarın gözü önünde koluna takmaya çalışıyor, ancak başaramayınca sol eliyle kapatıyor. Kuyumcunun bir anlık dalgınlığından istifade eden kadın daha sonra yer değiştirip altın satın almaya çalışan arkadaşlarının arasına girerek onlara altın aldığını vurarak işaret ediyor. Kadın elindeki bileziği, daha sonra pardesüsünü kaldırarak pantolonun cebine koyuyor. Üç kadın işyerinden çıktıktan sonra hızlı adımlarla uzaklaşıyor.

İşyeri sahibi Abdusselam Çelik, olayla ilgili şikayetçi olduğunu söyledi. Çelik, “Bayram öncesi, kul hakkına giren kadınlar, bileziğimi getirsinler. Bir hata yapmış olabilirler. Görüntülerde yüzleri net görünüyor. Er geç yakalanacaklar. Eğer bir pişmanlık duyarlarsa ve altını getirir ya da gönderirlerse onlardan şikayetçi olmayacağım.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.