Dolar 34,2114
%0.09
Euro 37,9035
%-0.5
Altın 2.925,830
%1.03
Bist-100 9.360,00
%-3.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dostluk ve Barış Rallisi pilotları Kapıkule’den Türkiye’ye giriş yaptı

Dostluk ve Barış Rallisi pilotları Kapıkule’den Türkiye’ye giriş yaptı

Almanya’dan yola çıkan 'Barış ve Dostluk Rallisi' pilotları Kapıkule Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yaptı.26 Nisan tarihinde hareket eden konvoy çok sayıda ülkeyi geçtikten sonra sınıra ulaştı. Aralarında Türkiye'nin Düsseldorf...

  • Ege Postası
  • 01.05.2013 - 01:57
Almanya’dan yola çıkan 'Barış ve Dostluk Rallisi' pilotları Kapıkule Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yaptı.

26 Nisan tarihinde hareket eden konvoy çok sayıda ülkeyi geçtikten sonra sınıra ulaştı. Aralarında Türkiye'nin Düsseldorf Başkonsolosu Fırat Sunel ve Allgau Orient Rallisi Temsilcisi Nadir Serin’in de bulunduğu rallici grup gece geç saatlerde gümrük sahasına giriş yaptı.

Edirne Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan tarafından karşılanan grup Kapıkule Sınır Kapısı’nda bir süre mola verdi.
20 ülkeden 300 araçla farklı saatlerde Türkiye’yi giriş yapan yaklaşık 800 kişilik Barış ve Dostluk Rallisi üyeleri 15 gün sürecek Karadeniz, Doğu ve İç Anadolu bölgelerini dolaştıktan sonra İskenderun Limanı’na geçecek.
Buradan deniz yoluyla İsrail’e geçerek grup daha sonra Filistin üzerinden Ürdün’e geçerek parkuru tamamlayacak.

Edirne Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özcan, bu güzel grubu ağırlama ve uğurlamadan memnuniyet duyduklarını söyledi.
Ralli grubunun dostluk adına kurulduğunu anlatan Özkan, “Bu sene Almanya Büyükelçiliğimiz de destek vermiş. Önemli olan bu noktadan itibaren Türkiye’den çıkış yapılana kadar tüm vatandaşlarımızın bu amaca uygun destek vermeleri yönünde katkı sağlamaları. Bu yıl 8.sini düzenlemiş oldular. Bunun devamını diliyorum."

Türkiye’nin Düsseldorf Başkonsolosu Fırat Sunel ise dünyanın en uzun rallilerinden birisine katıldıklarını belirterek bu mesafenin üçte ikisinin Türkiye’den geçtiğini kaydetti. Ülkemizin yabancılar tarafından tanınmayan ve bilinmeyen bölgelerini gezeceklerini anlatan Sunel, rallinin Karadeniz, Doğu ve İç Anadolu’yu kapsayan 15 günlük tur olacağını ifade etti.

Sunel, 800 civarında yabancının kendileriyle birlikte Türkiye’yi dolaşacağını kaydederek, çok sayıda dünya televizyonunun takip ettiği rallinin ülkemizin tanıtımına katkı sağlayacağını dile getirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.