Dolar 34,1223
%0.04
Euro 38,2354
%0.18
Altın 2.915,890
%0.04
Bist-100 10.030,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dünya barışına “İzmir harcı”

Dünya barışına “İzmir harcı”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, TRT 35. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği’ne katılan yabancı ülkelerin çocuklarını ağırladı. Başkan, Suriyeli çocukların sunduğu çiçeği “barışı getirsin” dilekleriyle aldı.

  • Ege Postası
  • 15.04.2013 - 13:02
İZMİR-  TRT tarafından bu yıl İzmir’de düzenlenen 35. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği’ne katılan yabancı ülkelerin çocukları, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret etti. Meclis Salonu’ndaki ziyarete 43 ülkeden 84 çocuk katıldı. Minik kalplerin attığı salonda kısa bir konuşma yapan Başkan Kocaoğlu, dünyada barış dileklerini aktardı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği ve dünyada benzeri olmayan çocuk bayramının gelecek kuşakların birbiriyle kaynaşıp, sevgi yumağı oluşturması için aracı olacağını belirten Aziz Kocaoğlu, “Ulu Önderimiz, TBMM’nin kuruluş gününü çocuklarımıza armağan etti. Her 23 Nisan’ı coşkuyla kutluyoruz. 35 yıldır da tüm dünya çocuklarını ülkemizde buluşturuyoruz. Umarım ülkemizde ve İzmir’de geçirdiğiniz süre içinde yaşıtlarınızla buluşup, yeni arkadaşlıklar kurup ülkenize döneceksiniz. Dünya barışına İzmir’den bir damla koyabilirsek bahtiyar olacağız” dedi.



En güzel hediye
Barış mesajlarının ardından yabancı çocuklar, ülkelerinden getirdikleri armağanları Başkan Kocaoğlu’na hediye etti. “Başkan Amca”ları da çocukları unutmayarak özel olarak hazırlanmış hediyeleri küçük misafirlerine verdi. Ziyaretin en anlamlı anı ise Türkiye’deki mülteci kampında kalan Suriyeli çocukların Kocaoğlu’na çiçek hediye etmesi oldu. Kocaoğlu’nun bu çiçekleri “barışı getirsin” temennisiyle alması, ziyarette katılan heyetler tarafından alkışlandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gelen çocukları kırmayarak üzerindeki kalp içinde KKTC ve Türk bayraklarının olduğu cepkeni de giydi. Ziyaretin sonunda yabancı çocuklar, Başkan Kocaoğlu bir anı fotoğrafı çektirdi.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.