Dolar 34,1223
%0.04
Euro 38,2354
%0.18
Altın 2.915,890
%0.04
Bist-100 10.030,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Rahvan at yarışları Çiğli’de yapıldı

Rahvan at yarışları Çiğli’de yapıldı

Çiğli Belediyesi tarafından düzenlenen Rahvan At Yarışları büyük çekişmelere sahne oldu. Anadolu’nun çeşitli illerinden gelen 175 rahvan atı, altı saat süren yarışlarda kıyasıya mücadele verdiler.

  • Ege Postası
  • 15.04.2013 - 10:29
İZMİR-  Çiğli Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen rahvan at yarışları, Çiğlililere hareketli bir gün yaşattı. Çeşitli illerden gelen 175 rahvan atı, Egekent girişinde oluşturulan döner koşu pistinde gün boyunca büyük mücadele verdi. Yaklaşık altı saat süren müsabakalarda yarışlar, baş, başaltı, büyük orta, deste, tozkoparan, ithal A grubu, 4’lü tay, 3’lü tay, küçük orta, ithal B kategorilerinde düzenlendi. Yarışları binlerce Çiğlili büyük heyecanla izledi.

Ata sporumuz
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, ata sporu olan rahvan at yarışlarının yüzyıllardır bu topraklarda yapıldığını belirterek, belediye olarak geleneksel değerlere sahip çıktıklarını söyledi. Rahvan atlarının koşmayıp hızlı yürüdüğünü, bu nedenle farklı bir yanının olduğunu belirten Başkan Solak, ülkenin en büyük rahvan at yarlarına ev sahipliği yaparak, eğlenceli bir gün düzenlediklerini söyledi. Yarışların oldukça iddialı geçmesinden mutluluk duyduklarını belirten Başkan Solak sözlerini şöyle sürdürdü; “Rahvan bizim ata sporumuz. Osmanlı’dan beri yapılan önemli bir spor dalı. Burada da binlerce kişiyi bu coşkuyu yaşamak üzere buluşturduk. İddialı bir yarış izledik. Bu yarışı geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz.”



Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Asbaşkanı Mustafa Küçükmeral ise geleneksel spor dalları arasında önemli bir yeri olan rahvan at yarışının Çiğli’de ilk kez düzenlendiğini, bundan sonra da düzenlenmeye devam edileceğini söyledi. Türkiye’nin hemen her bölgesinde yılda 35 kez rahvan at yarışları organize edildiğini belirten Küçükmeral, “Rahvan at yarışlarında, atın üzerindeki binici ve teçhizat yükünü en uzun mesafeye, en kısa zamanda biniciyi yormadan ve en az enerji harcayarak yürütülmesi sağlanıyor. Zor ama keyifli bir yarış türü. Her geçen gün ilgi duyan kişi sayısı da artıyor.” diye konuştu.

Rahvan At yarışlarında dereceler şöyle:
Baş: Mustafa Sertkaya –İran Avcısı, Başaltı: Atilla Özgen – Son İranlı, Büyükorta: Hasan Dağ – Dağlı, Küçükorta: Tecelli Ersoy – Duble, İthal A: Tevfik Soysal – İstanbullu, İthal B: Erdoğan Yıldız – Kapiçino, Dörtlü Tay: Mustafa Dinçbaş – Egemen, 3’lü Tay: Ali Çelik – Çelik, Deste: İbrahim Şerbetçi – Gölge, Tozkoparan:Atilla Özgen – Son İranlı



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.