Dolar 34,1422
%0.02
Euro 38,0749
%0.42
Altın 2.887,310
%0.07
Bist-100 10.061,00
%1.75

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dünyanın çocuklarından Ata’ya büyük teşekkür

Dünyanın çocuklarından Ata’ya büyük teşekkür

Gaziemir’de 16. kez buluşan dünya gençleri yöresel kıyafetleriyle halkoyunlarını ve müziklerini sahneye koyarak, dünyada çocuklara aramağan edilen tek bayram 23 Nisan için Atatürk’e teşekkür ettiler, barış, kardeşlik vurgusu yaptılar.

  • Ege Postası
  • 24.04.2013 - 13:02
İZMİR - Bu yıl 16. düzenlenen Gaziemir Uluslararası Gaziemir Çocuk Şenliği etkinliklerine 8 ülkeden ve 3 ilden katılan çocuklar yöresel kıyafetleriyle sahneye çıkarak dans gösterilerini sergilediler. Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Litvanya, Makedonya, Romanya ve Rusya ile Aydın, Samsun ve onur konuğu il Afyonkarahisar’dan gelen ekipler sahneledikleri gösterilerle hem kültürlerini tanıttılar hem de kurulan dostluklarla dünya barışına katkı sundular. Görsel şölen tadında geçen gecede ekipler şarkıları, türküleriyle kulağa da hitap ettiler.

“Milli bayramları coşkuyla kutlayacağız”
Dünya çocuklarına ev sahipliği yapan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, milli bayramların resmi törenlerle kutlanmasının engellenmesini eleştirerek Cumhuriyet’in kazanımlarının yok edilmeye çalışıldığını savundu. Geleceğin sahibi gençlere Cumhuriyet’in korunmasında ve yaşatılmasında önemli görevler düştüğünü ifade eden Şenol sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu ülke uğruna çok kan döküldü, acılar çekildi. Atatürk’ten emanet aldığımız Cumhuriyet’in bekçisi olan siz gençler, bu mirasa ne pahasına olursa olsun sahip çıkacaksınız.” Temasıyla maskotuyla bu yıl 16.’sını düzenledikleri çocuk şenliğiyle bugüne kadar binlerce çocuğu ağırladıklarını ve dünya barışına katkı koyduklarını ifade eden Şenol, “Çocuklar bizim gönüllü barış elçilerimiz” dedi. Gaziemir çocuk şenliğine yıllarca komite başkanlığı yapmış, geçtiğimiz yıl hayata veda eden Belediye Meclis Üyesi Feyzi Çağlı’yı rahmetle anan Şenol, çocukları evlerinde misafir eden Gaziemir halkına teşekkür etti.

Dostluk, barış mesajları
Festival alanında yöresel kıyafetleriyle sahneye çıkan dünya çocukları danslarıyla dünyaya barış mesajları verirken, yurtdışından gelen ekiplerin liderleri festival aracılığıyla dostluk, barış köprüleri kuran Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’a teşekkür ettiler. Dünya da çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayramın 23 Nisan Çocuk Bayramı olduğunu vurgulayan yabancı konuklar Mustafa Kemal Atatürk’e övgüler yağdırarak, “Yurtta barış, dünyada barış” özdeyişini dillendirdiler.
Sahnelen gösterilerle görsel şölen yaşanan etkinliğe, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Barış Erel, İlçe Başkanı Umut Tekin, Gıda Bankası Yardımlaşma Derneği Başkanı Birsen Şenol, il genel meclisi üyeleri, belediye meclis üyeleri, Bosna Hersek Gorajde Belediye Başkanı Muhammed Ramoviç, Bulgaristan Kirkova Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Mehmedali Hafız ve yabancı ülke temsilcileri ile çok sayıda Gaziemirli katıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.