Dolar 34,2094
%-0.04
Euro 37,5237
%0.13
Altın 2.888,270
%0.65
Bist-100 8.964,00
%-1.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dünyanın fizikçileri Kuşadası'nda buluştu

Dünyanın fizikçileri Kuşadası'nda buluştu

Dünyaca ünlü fizikçiler, Aydın'ın Kuşadası ilçesinde düzenlenen "18. Malzeme Yüzeylerinin İyon Işınlarıyla Modifikasyonu" isimli konferansta buluştu. Konferansa, 2010 yılı Nobel ödüllü Prof. Andre Geim'in ilk konuşmacısı olarak...

  • Ege Postası
  • 16.09.2013 - 14:42
Dünyaca ünlü fizikçiler, Aydın'ın Kuşadası ilçesinde düzenlenen "18. Malzeme Yüzeylerinin İyon Işınlarıyla Modifikasyonu" isimli konferansta buluştu. Konferansa, 2010 yılı Nobel ödüllü Prof. Andre Geim'in ilk konuşmacısı olarak katıldı.

İzmir Üniversitesi'nin düzenlediği konferansta sağlık, otomotiv, uçak ve imalat sanayisi, enerji, tekstil ve endüstriyel uygulamalar için büyük önem taşıyan tıp ve sanayi başta olmak üzere bilimadamları ve işadamlarının da ilgi gösterdiği konferansa Türkiye ikinci kez evsahipliği yapıyor. Nano bilim ve teknolojilerinin beş gün boyunca tartışılacağı konferansın ilk gününde İngiltere Manchester Üniversitesi'nden Prof. Geim, "Grafenin Ötesinde (Graphene and Beyond)" başlıklı konuşmasıyla çalışmaları hakkında bilgi verdi. Dünyanın en faal on araştırmacısı arasında gösterilen Geim'i, çeşitli ülkelerden ve Türkiye'deki üniversitelerden gelen yaklaşık 300 bilimadamı dinledi.

20 Eylül 2013'e sürecek konferansta, ortopedide kullanılan kalça ve diz protez yüzeylerinin, sürtünmeleri azaltılıp aşınma ve korozyon dirençleri arttırılarak stent ve implantların antibakteriyelliğinden uzun ömürlülüğüne, otomotiv sanayisinde kullanılan kaplamalara, kendini yenileyen ve temizleyen nano teknolojili boyalardan leke tutmayan tekstil ürünlerine, genetik yapıların ilaçsız değiştirilmesinden canlı bilgisayar yapımına kadar birçok alanda önemli çalışmalara yer verilecek. Japonya, Çin, Rusya, Danimarka, İspanya ve ABD başta olmak üzere dünyanın önde gelen bilimadamları, iki gün iki özel panel yapacak. Tıp doktorları ve medikal alanda hizmet veren sanayicilerin katılacağı ilk panelde, cerrahide kullanılan ve ihtiyaç duyulan malzemeler ele alınacak. Teknolojilerin otomotiv, savunma ve imalat sanayilerindeki önemi ise ikinci panelin konusu olacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.