Dolar 34,2271
%0.06
Euro 37,9233
%0.39
Altın 2.921,960
%-0.26
Bist-100 9.236,00
%-1.23

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Emeklilerde gündem yeniden kıdem tazminatı

Emeklilerde gündem yeniden kıdem tazminatı

DİSK’e bağlı sendikalardan Emekli-Sen Konak Şubesi, kıdem tazminatına karşı yürüttüğü imza kampanyasına Konak’ın ardından Karabağlar’da devam etti. Karabağlar uğur Mumcu Kültür Merkezi önünde stant açan sendikaya, düzenlenen etkinlik kapsamında CHP Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz ve Tüm Engelliler Federasyonu da destek verirken, belediye meclis üyeleri ve Karabağlar Kent Konseyi üyeleri de imzalı direnişte emekli ve engellileri yalnız bırakmadı.

  • Ege Postası
  • 14.11.2013 - 15:50

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- DİSK tarafından kıdem tazminatlarının kaldırılmasına yönelik çalışmalara tepki göstermek amacı ile hayata geçirilen ve “#direnİŞÇİ” başlıklı bildirilerin dağıtıldığı imza kampanyası Konak Meydanı’nın ardından Karabağlar Uğur Mumcu Kültür Merkezi önünde devam etti. Emekli-Sen Konak Şubesi tarafından organize edilen imza kampanyasına, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz, Konak Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Mehmet Türkbay, Karabağlar Belediyesi Belediye Meclis Üyesi ve Güzelbahçe Belediyesi Başkan Aday Adayı Uğur Yelekli’nin de destek verdiği etkinliğe Tüm Engelliler Federasyonu Başkanı Halil Anlı ve 50’ye yakın engelli katılım gösterdi. İmza kampanyası sırasında Çalışma ve Sosyal Güveni Faruk Çelik’e sert tepki gösteren emekliler ve engelliler, iktidara da sert eleştiriler getirirken, yerel seçimler için birlik çağrısında bulundu ve “Yerel seçimlerden sonra AK Parti iktidarını göndereceğiz” dedi.

“ARTIK MEZARDA BİLE EMEKLİ OLUNAMAYACAK”

Düzenlenen imza kampanyası kapsamında emeklilere destek vermek amacı ile programa katılan CHP Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz, “Bu sorunlar sadece emeklileri değil, hem bizi, hem de çocuklarımızı ilgilendiriyor. Bu direniş hepimizin direnişi” diyerek şöyle konuştu; “AKP hükümetinin çalışanlar, emekçiler üzerinde oynadığı oyunları hepimiz yakından izliyoruz. Ücretsi sağlık dediler, gelinen nokta ortada. Emeklilerin intibak hakları, promosyon hakları dediler, sermaye ve faşistlerin kontrol ettiği bankalar ile hükümet sizin bu öz haklarınızı bile size fazla gördüler. İntibak yasası dediler, size zulüm ettiler, emeklileri açlığa mahkum ettiler. Artık mezarda bile emekli olunamayacak. Bu yüzden kıdem tazminatlarını ortadan kaldırabilmek için çalışıyorlar. Siz de buna karşı onurlu bir mücadele yönetiyorsunuz. Mevcut iktidar, sadece sahip olduğumuz haklarımızı değil, Ulu Önder Atatürk’ün bizlere miras bıraktığı tüm değerleri yok etmeye çalışıyor. Özellikle Çalışma Bakanlığı kıdem tazminatlarını ortadan kaldırmak için var gücü ile uğraşıyor. Köle işçi yaratarak tüm yetkiyi patronların eline bırakıyor.”

“AKP’Yİ DENİZE DÖKECEĞİZ”

Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz, yerel seçim mesajı vermeyi de ihmal etmeyerek, “Artık kaybedecek bir şeyimiz kalmadı. Birlikte hareket ederek, tüm yurttaşlar olarak mücadele vermeliyiz. Emekli kardeşlerimizle omuz omuza mücadele ederek, tüm halka birlikte, nasıl 9 Eylül’de emperyalist güçleri denize döktüysek, önümüzdeki yerel seçimlerde AKP hükümetinden de kurtulacağız” dedi.

“ASIL ENGELLER BEYİNLERDE”

Manduz sözlerinin devamında kendi aile büyüklerinin de işitme engelli olduğunu hatırlatarak, iktidarın engellilere karşı tutumunu sert şekilde eleştirdi ve, “Engellilere bir yandan bir şey veriliyor, diğer yandan birçok şey ise geri alınıyor. Bu ülkede engelli arkadaşımız yok, bizleri engelleyen beyinler var. Asıl engel 12 yıldır bu ülkeyi yöneten zihniyette. Yalan söyleyerek engellileri kandırıyorlar, gönüllerini almaya çalışıyorlar. Ama CHP’nin tavrı net. Engellilerin, çalışanların, yoksulların, yardıma muhtaçların, kimsesizlerin, ezilenlerin yanındayız, yanında olmaya da devam edeceğiz. Önce biraz iyilik gösterip, sizleri kandırarak oyunuzu alıyorlar, sonra da arkalarına bakmadan kaçıp gidiyorlar, yollarına devam ediyorlar. Bunun için uyanık olmak ve bizlerin karşısına koydukları engelleri ortadan kaldırmak için engelli olan beyinlere karşı mücadele etmek zorundayız. Üstümüze düşen görev, mevcut iktidarı göndermektir” diye konuştu. CHP Karabağlar İlçe Başkanı Manduz son olarak sağlıkta alınan katkı paylarına da tepki göstererek, “CHP iktidara geldiği takdirde bu zulüm de bitecek” şeklinde söz verdi.

“SEN BANKALARIN BAKANI MISIN'”

DİSK Emekli-Sen Konak Şube Başkanı İbrahim Yılmaz ise emeklilere ve engellilere seslenerek, “Şimdiden sonra elimizi taşın altına daha fazla sokacağız ve CHP ile omuz omuza hükümete karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu hükümetin her söylediği yalan. İntibak dediler, ne oldu* İntibaktan kim yararland? Emeklilere promosyon hakları dediler, ama çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı alenen yalan söylüyor. Bankalardan maaş alan her emeklinin yılda en az bir maaş kadar promosyon alması gerekiyor. Ama Bakan Çelik çıkıp yılda 70 TL ile geçiştirmeye çalışıyor. Bir de üzerine “Bankalar bunu öneriyor” diye açıklama yapıyor. Sayın Bakan, bankalar mı önerecek, sen mi yapacaksı? Sen bankaların bakanı mısı? Yoksa bizim halkımızın bakanı mısı? Faruk Çelik’in bu tavrını kınıyoruz ve protesto ediyoruz. Önümüzdeki Mart seçimlerinde AKP’den kurtulmak için elimizden geleni yapacağız. O yüzden hep birlikte elimizi taşın altına sokarak, mücadele edeceğiz. Sizler engelli değilsiniz. Engeller iktidarda, engeller Ankara’da.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.