Dolar 34,1012
%0.25
Euro 38,1192
%0.17
Altın 2.876,580
%1.67
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Emniyet uyardı: Kalem kullanırken bırakacağı izi unutmayın

Emniyet uyardı: Kalem kullanırken bırakacağı izi unutmayın

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Kriminal Dairesi Başkanlığı, herhangi bir belge düzenlenirken kalemin belgeye uyguladığı basınç neticesinde belge üzerinde ve altında bulunan diğer belgeler üzerinde oluşan izler olarak bilinen 'fulaj' izinin...

  • Ege Postası
  • 20.08.2013 - 09:35
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Kriminal Dairesi Başkanlığı, herhangi bir belge düzenlenirken kalemin belgeye uyguladığı basınç neticesinde belge üzerinde ve altında bulunan diğer belgeler üzerinde oluşan izler olarak bilinen 'fulaj' izinin laboratuvarlarda yapılan tespitlerle gün yüzüne çıkarıldığını açıkladı.

        Kaleme uygulanan basınç sonucunda alt suret sayfalarda oluşan baskı izi olarak tanımlanan fulaj izi laboratuvarlarda anlamlandırılıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Fulaj izleri denilir ve belge inceleme laboratuvarlarımızda mevcut teknik donanım aracılığıyla bu yazılar okunur/görülür hale getirilebilmektedir. Kaleme uygulanan basınç sonucu oluşan derinliği etkileyen faktörler; kişinin uyguladığı basınç (kişiden kişiye değişir), zeminin sertliği, dokümanın nem oranı ve kalınlığıdır. Elektrostatik cihazlarla dokümanın üzerine yerleştirilen jelatin benzeri maddenin üzerine kuru toz mürekkep serpiştirilerek fulaj izi tespit edilebilirken, doküman inceleme cihazı veya bilirkişilerin alım gücüne hitap eden video spektral cihazlarla uygulanacak yatay ışık kaynakları ile de fulaj izi tespiti yapılabilmektedir." denildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.