Dolar 34,1776
%-0.08
Euro 37,8922
%0.31
Altın 2.923,510
%-0.21
Bist-100 9.351,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Engin: Ülkenin değil AKP'nin ihtiyacına göre eğitim var

Engin: Ülkenin değil AKP'nin ihtiyacına göre eğitim var

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Ali Engin 2012-13 Eğitim Yılının başlaması sebebi ile yazılı bir mesaj yayınladı.

  • Ege Postası
  • 18.09.2012 - 14:55
 İZMİR -Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Ali Engin 2012-13 Eğitim  Yılının başlaması sebebi ile yazılı bir mesaj yayınladı. Yeni sezonda yaşanacak sıkıntılar, AKP'nin demokrasi dışı uygulamaları ve CHP'nin yapacaklarına dikkat çekilen mesajda şu ifadeler yer aldı; "Yeni bir eğitim öğretim yılının başlamasının heyecanı ve coşkunsu maalesef tam anlamı ile yaşayamıyoruz. Bir ülkenin yapabileceği en büyük yatırım olan “Geleceğe yatırımı” AKP iktidarının eğitim sistemi üzerindeki plansız, programsın ve ideolojik değişiklileri sebebi ile, yeni eğitim yılına sıkıntılarla, kafamızda soru işaretleri ile ve endişelerle başlıyoruz.

Birçok alanda anayasa değişikliği gerektiren hususları,3-5 milletvekilinin verdiği tekliflerle kanunlaştırarak yapan günümüz iktidarı, bu akıl almaz ve demokrasi ile bağdaşmaz tutumunu Eğitimde 4+4+4 sistemini getirirken de değiştirmemiş ve ülkemizin, rejimimizin, çocuk ve gençlerimizin ihtiyaçlarına göre değil, kendi ihtiyaçlarına göre, ideolojisine göre düzenlemeler yapmıştır.

Siyasetçilerden, bilim adamlarına Eğitmenlerden Velilere kadar herkes 4+4+4 sisteminin zararlarından, uygulanmasının yaratacağı erozyondan söz ederken, her konuda olduğu gibi bu konuda da demokrasi dışı, orta akıldan yoksun bir yol izleyen AKP iktidarı bu sistemin yaratacağı tüm sıkıntıların, çocuklarımızın yaşayacağı tüm sorunların tek sorumlusudur.

Bu sistemde çoğu daha anasınıfı bile görmemiş çocuğumuz olmak üzere, 2 milyon yavrumuz alt yapısı olmayan, fiziki koşullarının iyileştirilmediği okullarda, üstelikte yangından mal kaçırır gibi çıkarılan bir sistem sebebi ile psikolojik olarak da hazır değilken okula başlayacak.

Çocuklarımızın ve gençlerimizin yaşayacağı sıkıntıların yanı sıra, öğretmenlerimiz ve velilerimiz içinde zor bir dönem olacak. Öyle ki, her şeyiyle okula hazır bir halde ilkokula başlayan 1. Sınıf öğrencileri yerine, okul olgusu, eğitim olgusu anlatılmamış, okul disiplinine ve yaşamına hazırlanmamış öğrencilerle dolu sınıflarda eğitim vermek zorunda kalacak olan öğretmenlerimiz,  görünen o ki öğretmenlikten çok bakıcılık, ya’da okul öncesi eğitmenliği yapmak zorunda kalacaktır.

Bunu yaparken de vermesi gereken eğitimi vermesi mümkün olmadığı gibi, çocuklarımızda olduğu gibi öğretmenlerimizde de psikolojik bir baskı yaratacaktır.

Bu zoraki sistemle Velilerimiz de, henüz tek başına başka çocuklarla tam anlamı ile doğru iletişimi kurma yetisine sahip olmayan, tek başına yemek yemede sıkıntı yaşayabilecek, ilk kez girdiği ve yüzlerce çocukla aynı anda kullanmak zorunda kalacağı tuvalet, okul bahçesi ve kantini gibi ortamlarda neler yaşayacağından endişe  ettiği çocuklarını düşünerek bütün bir yılı endişe ve korku içinde geçirmek zorunda bırakılmışlardır.

Bu sistem çok düşünülmeden, gerekli ön hazırlıklar yapılmadan, bazı pilot bölgelerde denenmeden ve orta akılla şekillendirilmeden hayata geçirilmiştir. Bunun sıkıntısı ve ilköğretimden başlayarak üniversiteye kadar sürecek bir sürece yayılacak ve sonuçta gelecek nesillerimizi etkileyecektir. Sistemin yürürlüğe girmiş olması bununla mücadelemizin sona erdiği anlamına gelmemektedir.

Uygulamaları İzmir’de kurduğumuz okul ekipleri ile takip ederek sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmaya, bu yanlışların düzeltilmesi için çalışmalar yapmaya ve hem çocuklarımım ve velilerinin hem de öğretmenlerimizin hak ettikleri bir eğitim sistemine kavuşması için çalışmaya devam edeceğiz.

Tüm bu problemlere rağmen, okula yeni adım atacak ve üst sınıflarda devam edecek olan tüm öğrenci ve velilerimizle birlikte, tüm öğretmenlerimizin yeni eğitim yılı heyecanını paylaşıyor, bu zor yılda sabır ve başarılar diliyoruz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.