Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan: İş Bankası ve Sabancı kuleleri benim dönemimde yapılmadı

Erdoğan: İş Bankası ve Sabancı kuleleri benim dönemimde yapılmadı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde 15 olan emsali, 3’e kadar düşürdüğünü söyledi. İş Bankası ve Sabancı kulelerinin kendi döneminden önce yapıldığını dile getiren Erdoğan, “Hepsi...

  • Ege Postası
  • 11.05.2013 - 17:02
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde 15 olan emsali, 3’e kadar düşürdüğünü söyledi. İş Bankası ve Sabancı kulelerinin kendi döneminden önce yapıldığını dile getiren Erdoğan, “Hepsi benden önce kararları verilip yapılmış şeyler. Çünkü bu anlayışa karşıyım. Şuanda dikey de yapacak olsan 3 emsali geçemezsin. Çünkü yeşile hasretiz.” dedi.

Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Beşiktaş’taki Shangri-La Bosphorus Oteli’nin açılışına katıldı. Erdoğan ve eşi açılış töreninde Çin’in geleneksel dansı olarak bilinen aslan dansını izledi.

Erdoğan burada yaptığı konuşmada, otelin İstanbul’a yakışan bir eser olduğunu söyledi. Otelin yapılışında emeği geçenlere teşekkür eden Erdoğan, otelin komşusu olduğu için inşaatı takip ettiğini dile getirdi. Otelin zamanında bitirilip bitirilmeyeceği konusunda konuyu takip ettiğini ifade eden Erdoğan, “Burası bir tekel deposuydu. Böyle bir depodan bu hale dönüşmesi İstanbul için bir kazanç. Oda ve yatak kapasitesi itibarıyla İstanbul zayıf. İstanbul’da doluluk oranı yüzde 85 civarında. Recep beye doluluk oranını sordum bu otelin ‘dolu’ dedi. Göreve geldiğimizde tüm ülkede turist sayımız 13 milyondu, gelirimiz 8,5 milyar dolardı. Şu anda turist sayımız 32,5 milyona ulaştı. Gelirimiz de 24 milyar dolara ulaştı. Turizme sadece güneş, kum olarak bakmadık turizme yeni bir zihniyet getirdik. Bunu ele alırken buraya ‘kültür turizmini, inanç turizmini, kongre turizmini koyacağız’ dedik. Allah’ın dört mevsimde dört farklı zenginlik verdiği ülkeyiz. İstanbul dört mevsimi ile turizmde cazibe merkezi. Bizim dört mevsimde kongre turizmi hareketlidir. Geriye dönüş söz konusu değildir. Antalya eskiden altı ay turistik faaliyette bulunurdu, artık yıla dağılma durumunda olan bir Antalya var. 12 ay turizmde hareketlilik yaşayan bir ilimiz. Doğu, Güneydoğu buralara doğru açılacağız.” ifadelerini kullandı.

İstanbul’a sevdalı olduğunu ve belediye başkanlığı döneminde yatay mimariye önem verdiğini hatırlatan Erdoğan, “Ben gerçek bir İstanbul sevdalısı olarak, doğma büyüme bir İstanbullu olarak gerek Büyükşehir Belediye Başkanlığım döneminde, gerekse başbakanlığım süresinde İstanbul’da emsal 15’ti. Bakın bunu da söyleyeyim. Bunu da vatandaşlarımın bilmesini istiyorum. Belediye başkanı oldum, emsali 3’e düşürdüm. 15’ten 3’e düşürdüm. İş Bankası kuleleri, Sabancı kuleleri bunlar benim dönemimde yapılmış şeyler değil. Hepsi benden önce kararları verilip yapılmış şeyler. Çünkü bu anlayışa karşıyım. Şu anda dikey de yapacak olsan 3 emsali geçemezsin. Çünkü yeşile hasretiz.İstanbul’u hak ettiği yere getirmek için var gücümüzle çalıştık çalışıyoruz. İstanbul’a hizmet yolunda her türlü zorluğa göğüs gerdik. Hiçbir fedakarlıktan çekinmedim. Yargı ile de mücadele ettim. Yargı ile mücadelemiz olmamış olsaydı raylı sistem Marmaray 4 yıl önce bitecekti. İstanbullulara 4 yıl kaybettirdiler. Şimdi bunu aşıyoruz. 29 Ekim’de Marmaray’ı açacağız. 29 Mayıs’ta da üçüncü köprünün temelini atacağız.” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.