Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Fransa'da helal etli okul pikniği tartışma konusu oldu

Fransa'da helal etli okul pikniği tartışma konusu oldu

Fransa'da çoğunluğunu Müslüman öğrencilerin oluşturduğu anaokulunda düzenlenen sene sonu pikniğinin menüsünde sadece helal etin yer alması nedeniyle tartışma konusu oldu. Ülkenin güneyinde yer alan Montpellier'deki Mas Drevon anaokulunun...

  • Ege Postası
  • 01.07.2013 - 16:05
Fransa'da çoğunluğunu Müslüman öğrencilerin oluşturduğu anaokulunda düzenlenen sene sonu pikniğinin menüsünde sadece helal etin yer alması nedeniyle tartışma konusu oldu. Ülkenin güneyinde yer alan Montpellier'deki Mas Drevon anaokulunun Fransız velileri, okul yönetimine tepki gösterdi. Öğrenci velilerinin, organizasyondan sorumlu tuttukları okuldaki tek Müslüman öğretmene karşı da saldırıda bulundukları kaydedildi.

Okul müdürü Marie-Line Schrotzenberger, piknikte ekonomik kaygılardan dolayı sadece helal et bulunduğunu söyledi. Schrotezenberger okulun tek mangalı olduğunu kaydederek helal et için farklı mangal oluşturma imkanlarının olmadığını vurguladı. Okul müdürü ayrıca okulun çoğunluğunu Müslüman çocukların oluşturduğunu da kaydederek helal olmayan etleri kimsenin tüketmediğini ifade etti. Marie-Line Schrotzenberger konunun piknikten 3 hafta önce velilerin de katıldığı toplantıda gündeme geldiğinin de altını çizerek herkesin istediği yiyeceği getirmesi konusunda da özgür olduğu vurguladı.

Okul aile birliği başkanı Jessie Bourret ise laik ailelerin hakaretlere maruz kaldığını iddia ederek Müslüman ailelerin ırkçılıkla laiklik ilkesini karıştırdığını savundu. Bölge müfettişi Jean-Pierre Martin okulun 'helal et' kararını 'hata' olarak değerlendirdi. Martin, bu olayın öğretmenlerin mükemmel çalışmalarına gölge düşürmemesi gerektiğini de vurgulayarak velilere sükunet çağrısında bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.