Dolar 34,0895
%0.22
Euro 38,1027
%0.12
Altın 2.842,390
%0.46
Bist-100 9.976,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
GASKİ Müdürü Uslusoy: Barajdaki doluluk oranımız yarı yarıya

GASKİ Müdürü Uslusoy: Barajdaki doluluk oranımız yarı yarıya

Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Genel Müdürü Fahreddin Uslusoy, bu yıl barajdaki doluluk oranının yüzde 50 civarında olduğunu belirtti. Uslusoy, geçen yıla oranla bu yıl Kartalkaya Barajı'nda su oranında yüzde 5 artış olduğu...

  • Ege Postası
  • 23.07.2013 - 17:33
Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Genel Müdürü Fahreddin Uslusoy, bu yıl barajdaki doluluk oranının yüzde 50 civarında olduğunu belirtti. Uslusoy, geçen yıla oranla bu yıl Kartalkaya Barajı'nda su oranında yüzde 5 artış olduğu ve şehir içme suyunda herhangi bir sıkıntı olmayacağını ifade etti.

        Fahrettin Ulusoy, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yaz aylarında içme suyu sıkıntısı yaşanmaması için 24 saat hizmet verdiklerini söyledi. Kartalkaya Barajı'ndan tarımsal sulamaya büyük oranda su verildiğini dile getiren Uslusoy, "Barajdaki doluluk oranımız yüzde 50'li civarındadır. Şuanda ancak bu yaz sonuna doğru tekrar havaların yağışlı olmasıyla endişeye mail vermeyecek seviyeye gelecektir." dedi.

        Suyu tasarruflu kullanılması konusunda uyaran Uslusoy, 'su kesilmeyecek' diye suyun gereksiz kullanımından kaçınılması gerektiğini vurguladı. Uslusoy, “Nasılsa yetecek suyumuz va? Bir problemimiz yok deyip suyu tasarrufsuz bir şekilde kullanmak doğru bir hareket olmaz. Çünkü suyun yerine koyacağımız herhangi bir şey yok. Alternatifi olmayan içme suyu dolayısı ile suyun doğru kullanılmasında azami gayretin gösterilmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.