Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gazeteci Ahmet Karakuş'tan o iddiaya belgeli yanıt

Gazeteci Ahmet Karakuş'tan o iddiaya belgeli yanıt

Egedesonsöz yazarı Ümit Yaldız’ın, ‘Yalan haber’den ceza aldığını duyurduğu Gazeteci Ahmet Karakuş, bu iddianın gerçek olmadığını belirterek, “Ben eleştiri sınırlarını aştığım için ceza aldım” dedi. Karakuş, Yaldız’a, “Çirkin iftiralarını şantaj yapmak için kullandığın yerlerde kullan” diye seslendi Gazeteciden o iddiaya belgeli yanıt

  • Ege Postası
  • 13.04.2016 - 13:45

EGEPOSTASI – Gazetemiz köşe yazarı Mithat Umutoğulları’nın, “Araç içinde para paylaştılar” şeklindeki açıklaması ilginç gelişmeleri de beraberinde getirdi. “Para paylaşanlar” arasında adı geçen Egedesonsöz yazarı Ümit Yaldız’ın, yalan haberden ceza almakla suçladığı gazeteci Ahmet Karakuş, “Zorunlu açıklama” yaptı. Yaldız’ı sert sözlerle eleştiren Karakuş, “Gazetecilikten para kazananlar siz, para kaybedenler biz olduğumuza göre, benim hırsız olmadığım kesin. Kalemimi satmadığım da kesin. O yüzden çirkin iftiralarını şantaj yapmak için kullandığın yerlerde kullan. Bende bir şey bulamazsın” dedi.

Gazetemizin Köşe Yazarlarından Mithat Umutoğullarının ortaya attığı "araç içinde para paylaştıkları" iddialarına egedesonsoz.com haber sitesinin eski Genel Yayın Yönetmeni Ümit Yaldız'dan yanıt geçikmemişti. Yaldız son yazdığı köşe yazısında "iki önemli duyuru" başlık makalesinden iddialara yanıt vermiş iddiaların yalan olduğunu ve bu konuda haber yapan Gazeteci Ahmet Karakuş'u hedef almıştı. Gazeteci Ahmet Karakuş'un yaptığı haberden dolayı ceza aldığını ifade eden Yaldız okuyucularına konuyu şu sözlerle aktarmıştı." Altı yıl kadar önce Bayraklı ve civarında faaliyet gösteren ve Yansıma isimli bir gazete çıkaran Ahmet Karakuş isimli zat, dostum Yeşim’i ve beni kast ederek Hasan Karabağ’ın da adının geçtiği bir haber yapma gafletinde bulundu. O haberi okuyana kadar ne Yansıma diye bir gazeteden ne de Ahmet Karakuş diye birinden haberim vardı.

Yalanlarla dolu haberi okur okumaz, altı ıslak olmayan herkesin yapacağı gibi, doğruca cumhuriyet savcısının yolunu tuttum. Ve adı geçen gazeteci ve de gazete hakkında suç duyurusunda bulundum. Ve basın savcısı o şahıs hakkında kamu davası açtı. Karakuş iddiasını temellendirecek şahitleri bile mahkemeye getirememiş, basın yoluyla hakaret suçundan 1 yıl 2 ay 17 gün adli para cezası (8 bin 840 TL) ile cezalandırılmış, 5 yıl boyunca denetim süresine tabi tutulmasına hükmedilmiştir."diyerek o dönem yaşananların yalan olduğunu ve bunları mahkeme belgeleriyle kanıtladığını iddia etmişti.

KARAKUŞ'TAN YANIT GECİKMEDİ!

Yaldız'ın bu açıklamalarından sonra kendisine ait sosyal medya hesabından "zorunlu açıklama" başlığıyla Ümit Yaldız'ın iddialarına yanıt veren Karakuş," Ümit Yaldız’ın yayınladığı belgeye de o davaya şikayet dilekçesi vermiş ama o kararda ismi dahi geçmeyen şahıs nasıl oluyor da beni mahkum ettirdiğini iddia ediyor anlamış değilim. Evet ben ceza aldım. Ama eleştiri sınırlarını aştığım için hakaretten aldım. İftira ve suç uydurmadan beraat ettim" diyerek Yaldız'ın yazdıkalarının doğru olmadığını iddia etti.

KENDİLERİNE VERİLEN DESTEK KÖTÜ KULLANILDI

Karakuş sözlerine söyle devam etti; " Geçtiğimiz günlerde benim hakkımda o dönemde yaptığım haberlerle ilgili bir cezadan bahseden bir köşe yazısı okudum. Başkan Karabağ’ın destekleri sayesinde İzmir’de tanınan Ege’de SonSöz ve sözde 2 yıl yol arkadaşlığı yapan o dönemki basın danışmanı Yeşim Ölgün’e fazlasıyla güvenince kendilerine verilen desteği kötü kullanınca Başkan Karabağ tarafından aforoz edilmişti. Bunlar şimdi elindeki gücü silah olarak kullanıp “Besle kargayı oysun gözünü” misali Bayraklı Belediyesi’ne yetmedi,  Bayraklı’daki birçok değere saldırıda bulunuyorlar. Egede Son Söz haber sitesi ve Ümit Yaldız 2010-2011 döneminde Başkan Karabağ ve Bayraklı Belediyesi’ne yönelik methiyeler düzerken daha sonra ekibini, kadrosunu ve sistemini oturtmuş sayısız başarı elde etmiş bir ekibi idam sehpasına koyuyor. Bunun altında tek neden var. Seçimlerde kesesini dolduran ancak son dönemde masabaşında oturmaktan aç kalanlar şimdi tehditkâr haberlerle birilerine mesaj göndermeye çalışıyor.

BEN O HABERDEN DOLAYI CEZA ALMADIM

Bayraklı’da 2011 yılında Basın Danışmanı Yeşim Ölgün ile Ümit Yaldız’ın yakın ilişkilerini ve aralarındaki para trafiğini kaleme almıştık. Yanlışlara göz yumduklarını dile getirmiştik. Biz o konuyu ortaya çıkardığımız için yargılandık. O dava ile birlikte yaklaşık 30 haberden ya ifade verdim. Ya savcıya gittim. Ya da hakim karşısına çıktım. Hemen hemen hepsinden beraat veya takipsizlik aldım. Ümit Yaldız’ın yayınladığı belgeye gelince o davaya şikayet dilekçesi vermiş ama o kararda ismi dahi geçmeyen şahıs nasıl oluyor da beni mahkum ettirdiğini iddia ediyor anlamış değilim. Evet ben ceza aldım. Ama eleştiri sınırlarını aştığım için hakaretten aldım. İftira ve suç uydurmadan beraat ettim.

MAHKEMEDE İSMİ DAHİ GEÇMİYOR

Herkesin yayınlanan mahkeme evrağını incelemesini isterim. Eğer böyle bir iddianın gerçek olmadığını ve iftira attığımı savunan kişi ya davada davacı taraf olarak ismi geçerdi. Ya da iftiradan bana ayrı ceza aldırırdı. Ortada tamamen uydurma bir yazı yer alıyor. Ben 14 yıllık meslek hayatımda hiçbir zaman onurumu ve gururumu yerler altına almadım. Kalemimi satmadım. Bayraklı Belediyesi’nin o arızalı dönemini yazdım. Yargılandım. Yanlışı gördüm ve duyduğum an bu mesleğin neyi gerektiriyorsa onu yaptım yaparım.

BASIN İLANDA REKOR ÜSTÜNE REKOR KIRIYOR

Basın İlanda rekor üstüne rekor kırıyor. Büyükşehir Belediyesi’nden kesintisiz ilanın yanı sıra Metro dergisini çıkartıyor. Ek gelirlerle İzmir’in en çok kazanan gazetesi. Tebrik ederim. Gazetecilikten para kazananlar siz para kaybedenler biz olduğumuza göre benim hırsız olmadığım kesin. Kalemimi satmadığımda kesin. O yüzden çirkin iftiralarını şantaj yapmak için kullandığın yerlerde kullan. Bende birşey bulamazsın.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.