Dolar 34,1115
%0.28
Euro 38,1138
%0.15
Altın 2.862,370
%1.17
Bist-100 9.966,00
%-0.09

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gazeteci Kiracı: Son yıllarda medya sektörü çok gelişti

Gazeteci Kiracı: Son yıllarda medya sektörü çok gelişti

Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Hakan Kiracı, gelişmiş ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de iletişim ve haberleşme teknolojilerinde çok büyük gelişmeler yaşandığını bildirdi. Kiracı, Türk basınında sansürün kaldırılışının...

  • Ege Postası
  • 23.07.2013 - 16:29
Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Hakan Kiracı, gelişmiş ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de iletişim ve haberleşme teknolojilerinde çok büyük gelişmeler yaşandığını bildirdi.

Kiracı, Türk basınında sansürün kaldırılışının yıl dönümü sebebiyle yayınladığı 24 Temmuz mesajında tüm basın camiasının geleneksel gazeteciler gününü kutladı. Meşrutiyetin ilanıyla birlikte sansürün kaldırıldığını, bu anlamlı günün 1946 yılından bu yana 'geleneksel gazeteciler günü' olarak kutlandığını hatırlatan Kiracı, aradan geçen 105 yıllık süreçte çeşitli sansür uygulamalarına muhatap olan Türk basınının, oldukça geliştiğini ve çeşitlendiğini vurguladı. Başkan Kiracı, şu ifadeleri kullandı: "Çağdaş ve demokratik gelişmiş ülkelerde olduğu gibi, ülkemizde de son yıllarda medya, iletişim ve haberleşme teknolojilerinde müthiş gelişmeler yaşanmaktadır. Memnuniyetle ifade etmek gerekir ki medya iletişim organlarındaki çeşitlilik Türkiye’de dikkat çekecek boyutta artmaktadır. Türkiye’de olumlu gelişmelere karşın diğer yanda sermaye guruplarının medya üzerinde tekelleşmesi, medyanın basın ve fikir özgürlüğünü engelleyici uygulamalarla karşı karşıya kalması, otosansürler, iktidar baskıları, gazetecilerin sosyal haklardan yoksun koşullarda çalıştırılmaları, meslektaşlarımızın işsizlik korkuları ve benzeri nedenlerle basınımız dolaylı sansür sorunlarını yaşamaktadır."

Medyada oluşturulan yeni anlayışların, basın ve ifade özgürlüğü önüne konulan engellerin, gelişen iletişim teknolojileri karşısında eskisi kadar etkili olamadığını ifade eden Kiracı, "Nitekim ulusal medyada sansürlenen olaylar, sosyal medya veya internet medyası üzerinden geniş kitlelere duyurulabilmektedir. Buradan da anlaşılmaktadır ki sansür uygulamaları iletişim teknolojilerinin çeşitliliği sonucunda artık bu çağda etkin olamayacak ve dolaysıyla bundan sonra çağdaş ve demokratik ülkelerde halkın bilgi edinme hakları kesinlikle engellenemeyecektir. Özgür basın bir ülkenin sesi ve onurudur." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.