Dolar 34,1118
%0.28
Euro 38,1157
%0.16
Altın 2.862,580
%1.18
Bist-100 9.964,00
%-0.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kardeş şehrin çocukları Samsun'a misafir oldu

Kardeş şehrin çocukları Samsun'a misafir oldu

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin davetlisi olarak kardeş şehir Rusya’nın Novorossisk kentinden gelen öğrenciler Başkan Yusuf Ziya Yılmaz’ın konuğu oldu. Okullarında başarılı olan ortaokul ve lise düzeyindeki 8 erkek, 4 kızdan oluşan...

  • Ege Postası
  • 23.07.2013 - 16:28
Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin davetlisi olarak kardeş şehir Rusya’nın Novorossisk kentinden gelen öğrenciler Başkan Yusuf Ziya Yılmaz’ın konuğu oldu.

Okullarında başarılı olan ortaokul ve lise düzeyindeki 8 erkek, 4 kızdan oluşan öğrenciler, 2 öğretmenle birlikte şehre geldi. Yaklaşık 10 gün boyunca Samsun’da kalacak olan konuk öğrenciler kentin kültürünü, yaşam alışkanlıklarını ve turistik yerlerini gezip öğrenecek. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz tarafından başkanlık makamında misafir edilen kardeş şehir çocukları Yılmaz’dan da Samsun ile ilgili bazı bilgiler aldı. Samsun’da karşılaştıkları ilgi ve yakınlığın kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyen konuk öğretmenler, “Bu kadar yakınlık ve sevgi göreceğimizi tahmin etmemiştik. Çok faydalı ve güzel günler geçiriyoruz. Bu çocukların hepsi ülkelerine döndüğünde buradaki güzellikleri anlatıp ilişkilerimizin gelişmesine katkı yapacaklar. Sayın Başkana hepimiz adına teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dediler.

Başkan Yılmaz da yaptığı konuşmada, kardeş şehir Novorosisk’ten birileri geldiğinde kendilerinin de çok mutlu olduğunu ifade ederek, “Özellikle böyle başarılı ve sevimli çocuklarımızın bizi ziyaret etmesi ne kadar güzel. Onlar geleceğin büyükleri olarak bizleri tanıyacak, buralarda arkadaşlıklar, dostluklar kurup iki ülkenin ilişkilerini daha yakın daha güzel noktalara taşıyacaklar. Sizleri görmekten büyük zevk duyuyorum. Burada olduğunuz süre içerisinde umarım iyi vakit geçirir, ülkenize güzel anılarla dönersiniz.” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.