Dolar 34,2070
%0
Euro 37,8290
%0.14
Altın 2.924,530
%-0.17
Bist-100 9.013,00
%-3.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Görmez ve Şimşek, Batman’da üniversite camisinin temelini attı

Görmez ve Şimşek, Batman’da üniversite camisinin temelini attı

Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine katılmak üzere Batman’a gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman Üniversitesi'nin Batı Raman Yerleşkesi'nde bulunan Üniversite Camii’nin temel atma...

  • Ege Postası
  • 15.04.2013 - 19:13
Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine katılmak üzere Batman’a gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman Üniversitesi'nin Batı Raman Yerleşkesi'nde bulunan Üniversite Camii’nin temel atma törenine katıldı.

    Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri ve bir dizi temel atma töreni dolayısıyla Batman’a geldi. İlk olarak kanaat önderleriyle yemekte bir araya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez, Maliye Bakanı Şimşek ile birlikte Üniversite Camii’nin temel atma törenine katıldı. 5 bin 959 metrekare alanda inşa edilecek olan ve 2 milyon 880 bin TL’ye mal olacak olan caminin temeli Kur'an-ı Kerim'in okunması ve dualarla atıldı.

    Törende konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Diyanet İşleri Başkanı olarak birkaç yıldır özellikle üniversite yerleşkelerinde yapılan camilere destek olmaya çalıştıklarını ve önemsediklerini söyledi.

    Şuana kadar Türkiye de 55 üniversitede cami yapımı projelerine destek verdiklerini ifade eden Görmez, “Bir yeri inşa etmek ayrı bir şeydir, imar etmek ayrı bir şeydir. Ancak gönülleri imar etmeyen insanlar yüreklerini imar edemeyenler. Şehirleri ülkeleri yeryüzünü imar edemezler. Onun için camiler mabetler sadece ibadet etmek için yapılan yerler değildir. Bizim dinimizde tapınak yoktur. Biz yer yüzünün temiz bütün topraklarında ibadet ederiz. Camiler sadece namaz kılmak için yapılmaz camiler şehirlerin imarında katkıda bulunmak için, gönülleri yürekleri var etmek için vardır." dedi.

    Diyanet İşleri Başkanı olarak birkaç yıldır özellikle üniversitelerde yapılan camilere destek olmaya çalıştıklarını belirten Görmez, şu anda 55 üniversite de cami yapımı projelerine destek verdiklerini ifade etti.

    Daha sonra konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise Batman Üniversitesi Türkiye’nin en güzel manzaralı üniversitesinin olacağını belirterek, “150 kilometrelik bir Ilısu Barajı yapılacak dolayısıyla göl manzaralı muhteşem olacak ama bu eksik bir kampüs olurdu eğer bu cami yapılmasaydı. Muhteşem bir mimari muhteşem bir eser olacak inşallah ve buraya apayrı bir kimlik kazandıracak.” şeklinde konuştu.

    Konuşmalar sonrasında Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Üniversite Rektörü Prof.Dr.Uluçam caminin temelini attı.

    Temel atma törenine Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez, Maliye Bakanı Şimşek ve eşi Esra Şimşek’in yanı sıra, AK Parti Milletvekili Ziver Özdemir, Batman Valisi Yılmaz Arslan, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, kamu kurum müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.